Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Teamledare mekaniskt underhåll

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter.

Jobbeskrivning

Vill du ha roligt på jobbet och samtidigt arbeta för ett fossilfritt samhälle?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Vattenfall Vattenkraft. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill bidra till ett bättre klimat på vår planet. Du blir en viktig del i det arbetet!

Nu söker vi en teamledare för vårt mekaniska underhåll!

Du kommer att ingå i en underhållsgrupp som består av mekaniker, elektriker, ledande montörer, larmtekniker, förrådstekniker, teamledare och chef. Vi utgår från Stornorrfors, Storuman och Lycksele och arbetar med översyner, avställningar, underhåll och ombyggnadsprojekt vid vattenkraftanläggningar i Ume älv och Skellefteälven, vi kan vid behov även ta på oss jobb i Vattenfalls anläggningar i andra älvar.

I den här tjänsten kommer du att bli en del av vårt mek-team och utgå från Stornorrfors. Vi arbetar framförallt med generatorer, turbiner (och dess hjälputrustning) samt intags- och utskovsluckor. Som teamledare har du en viktig roll i att skapa förutsättningar för vårt underhållsarbete, du kommer exempelvis att arbeta med:

  • Planering, beredning, daglig styrning och uppföljning av genomförda arbeten
  • Samplanering för översyner och avställningar
  • Hantering av inkomna felmeddelanden, problemlösning och vissa utredningar
  • Avvikelserapportering, orderhantering och tillståndskontroller
  • Systematiskt säkerhets- och arbetsmiljöarbete.

På Vattenfall kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt samhälle. Vi erbjuder dig en möjlighet att jobba hos en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom exempelvis industri-/verkstadsteknik, mekanik och/eller underhåll. Du kan även förvärvat motsvarande kunskaper via arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av mekaniskt underhållsarbete vid vattenkraftanläggningar eller liknande industriell verksamhet. Vi ser gärna att du haft en ledande roll där fått erfarenhet av att arbeta med planering, prioritering och samordning.

Som person är du engagerad och initiativtagande, du skapar förutsättningar och inger förtroende. För att jobba som teamledare är det viktigt att du är strukturerad, att du har en bra planeringsförmåga och att du uppskattar att ta tag i, och arbeta med olika förbättringar.

Säkerhet på arbetsplatsen är nummer ett, du behöver vara en uppmärksam och trygg teamledare som trivs med samarbete. Du tar stort ansvar för att arbetet görs effektivt under säkra förhållanden med löpande riskobservationer.

Du har en bra IT-vana, goda kunskaper i svenska och engelska samt B-körkort. Resor i tjänsten förekommer.

Ytterligare information

Placeringsort

Stornorrfors (Norrfors, Umeå)

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten kontakta gärna rekryterande chef Mattias Sundström, 076-790 55 47. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig?

Tillsammans arbetar vi för en fossilfri framtid. Vattenkraft står för en stor andel av Vattenfalls totala elproduktion, och det är det viktigaste förnybara energislaget såväl inom Vattenfalls produktion som i det europeiska energisystemet.

Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 22 maj, 2024. Har du frågor om din ansökan kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.

Vi är övertygade om att mångfald berikar och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer på https://careers.vattenfall.com/se/sv/jobba-med-oss/mangfald-inkludering

Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 maj 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren