Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Servicetekniker – Vattenfall Onshore Vindkraft

Publiceringsdatum
20 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Jobbeskrivning

Vi söker nu en driven servicetekniker till Vindkraftverken i Fredrika som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv!

Vattenfall Vindkraft befinner sig i en spännande tillväxtfas och letar nu efter en vindkraftstekniker. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energisystem. Vi erbjuder en arbetsplats präglad av engagemang, nyfikenhet, kompetens och samarbete.

Du kommer att få stor möjlighet till utveckling som en del av vårt team som ansvarar för drift och underhåll av den landbaserade vindkraftparken Stor-Rotliden i Fredrika.

Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett team med engagerade kollegor med hög kompetens. Vi ser möjligheter i alla utmaningar och du kommer att få vara med att påverka utvecklingen av vår verksamhet.

Som servicetekniker kommer du att arbeta med:

 • Felsökning på avancerade maskiner inom mekanik, elteknik och hydraulik
 • Löpande och periodiskt underhåll
 • Avhjälpande åtgärder
 • Felrapportering
 • Delta i utformning och förbättring av arbetsmetoder
 • Arbeta med vindkraftverk från Vestas

Vattenfall sätter säkerheten främst vid arbete i våra vindkraftverk. Det är viktigt att du har en god fysik då arbetet mestadels sker på hög höjd.

Vi arbetar 4 dagar i veckan och arbetstiderna är mellan 7 till 18. Det kan förekomma resor med övernattning i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning inom elteknik, gärna i kombination med mekanik och/ eller hydraulik.
 • Praktisk erfarenhet av service och felsökning på avancerade maskiner samt arbete inom vindkraftteknik är en merit.
 • Körkort för bil är ett krav.
 • God IT- förmåga för administration i IT-system. Erfarenhet av SAP är meriterande.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska, både i tal och skrift då koncernspråket är engelska.

Högt säkerhetstänkande, självgående arbetssätt och god samarbetsförmåga är förmågor som vi värderar högt. Vi ser gärna att du är duktig med planering och prioritering även med många bollar i luften. Att du är engagerad, uppmärksam och noggrann förutsätter vi.

Meriterande

Det är starkt meriterande om du har en avslutad och godkänd YH-utbildning inom Vindkraft. Det är även meriterande om du har kunskaper inom hydraulik.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Övrig information
Har du rätt kompetens och erfarenheter? Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 9 juni. Vi tar inte emot ansökningar via mail, endast via vår webbplats. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Placeringsort: Fredrika

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Maria Hassel på tel. 072-508 95 57

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår rekryterare Catalina Roa Rodriguez på tel. 070-00 26 802.

Fackföreningsrepresentanter i Sverige: Rolf Ohlsson (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Rebecka Hedsell (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren