Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Kommunikationsingenjör

Publiceringsdatum
20 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Jobbeskrivning

Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi dig som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.

Har du arbetat som Servicetekniker inom el-tele eller kommunikation och vill utveckla dina tekniska kunskaper?
Nu söker vi en senior Kommunikationsingenjör till Storuman!

Avdelningens huvudsakliga uppgift är att erbjuda kvalificerade tjänster i elkraftsbranschen. Teknikavdelningarna sysselsätter idag ca 170 ingenjörer med specialistkompetens inom kommunikation, kontrollutrustning, optofiber m.m. I vår norra teknikavdelning finns 34 medarbetare. Gruppen präglas av ett stort tekniskt intresse och ansvarstagande.

Hos oss är säkerheten alltid i fokus då vi arbetar i potentiellt farliga miljöer samt på höga höjder genom mast och stolp-klättring. Vi erbjuder dig ett fritt och ansvarsfullt arbete. För rätt person finns här goda möjligheter till fortsatt personlig och teknisk utveckling.

Exempel på arbetsuppgifter som Kommunikationsingenjör:

 • Arbeta med förebyggande underhåll av kommunikationsutrustning
 • Felavhjälpning av kommunikationsutrustning
 • Om- och nybyggnation av kommunikationslösningar och
 • Säkerställa genomförandet av nya, löpande kommunikationsprojekt från "ax till limpa".
 • Vara med och ta fram design, inköp av material, implementation, installation och driftsättning.
 • Hantera leverantörs- och entreprenörskontakter

Resor ingår som en naturlig del av arbetet, resor med övernattning förekommer. Arbetet utförs till ca 75% i fält, i kundernas anläggningar.

Kvalifikationer

Om dig
Vårt arbetssätt präglas av frihet under ansvar och som person drivs du därför av att ta dig an utmaningar, lösa problem och nå uppsatta mål. Eftersom du kommer ha kontakt med både interna och externa kontakter söker vi dig som är serviceorienterad och tycker om att arbeta både på egen hand och i nära samarbete med kollegor.

Utöver dina personliga egenskaper ser vi gärna att du redan har:

 • En utbildning inom tele, el eller elkraft, alternativt motsvarande praktisk erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Några års erfarenhet av arbete inom telekommunikation eller elkraft, alternativt har specialistkompetens
 • Erfarenhet av att leda projekt eller egna arbeten inom branschen självständigt
 • Erfarenhet av tekniker såsom SDH/PDH, optofiber, radio, IEC61850, IP-nätverk samt även erfarenhet inom fjärrkontroll- och kontrollutrustning, gärna med fjärrkontroller (RTU:er), är meriterande
 • Bransch erfarenhet är meriterande

Utöver ovanstående kompetenser har du har lätt för att uttrycka dig på både svenska och engelska i skrift och tal. Körkort B är ett krav. Höjdarbete via mast- och stolpklättring förekommer.

Ytterligare information

Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!

Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.

Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE

Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin - Vattenfall Services Nordic AB
Instagram - Vattenfallservices

Placeringsort
Storuman. Beroende på din erfarenhetsnivå kan hemstationering också bli aktuellt. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Frida Häggström, 070- 233 25 35. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71 .

Fackliga representanter för denna tjänst är Christel Karlsson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 9 juni 2024!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren