Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Enhetschef beredskaps- och säkerhetsapplikationer

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som enhetschef för beredskaps- och säkerhetsapplikationer erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT-jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag cirka 500 personer på IT och vi kommer att växa ytterligare. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Vill du jobba och utvecklas i en växande organisation och tillsammans med bra medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!

Om tjänsten

Som enhetschef kommer du ha ansvar för din personal och enhetens budget samt vara medlem i ledningsgrupper och styrgrupper. Du kommer även ha ansvar för att möta de ökade kraven på enhetens förmåga att leverera ändamålsenlig, värdeskapande och effektiv förvaltning- och vidareutveckling av system som stödjer verksamhetsprocesser och funktioner kopplat till områdena Elberedskap, Säkerhet och Fastighet. Du kommer ha ansvar över enhetens rekrytering och konsultupphandling.

Rollen kommer innefatta att planera, genomföra, följa upp och återrapportera till avdelningschefen om enhetens arbete. Vidare ansvarar du för enheten och bidrar till avdelningens samt divisionens verksamhetsutveckling, planering och uppföljning. Tjänsten kommer även innefatta att du agerar förändringsledare och, i samverkan med andra, aktivt bidrar till att utveckla mer effektiva arbetssätt där så behövs.

I rollen som enhetschef kommer du att bidra med att lösa utmaningar som rör personalledning, budgethantering, resursplanering och resursallokering för verksamhetsprojekt och förvaltning för de roller som enheten ansvarar för.

Enheten Beredskaps- och säkerhetsapplikationer tillhör avdelningen Verksamhets- och IT-utvecklingsstöd som består fem enheter med idag 106 medarbetare.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas som ledare och inom strategiskt arbete samt utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen. Detta är en spännande chans för den som vill utvecklas samt vara med och forma framtiden för enheten och avdelningen.

Om dig

För att trivas i rollen ser vi att du är en stabil ledare som hanterar stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör vid press och motgångar. Du kan inspirera och vägleda andra, samtidigt som du är lyhörd och öppen för andra idéer. Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta effektivt i team samtidigt som du har lätt för att sätta dig in i andras situationer, lyssnar, förstår samt visar hänsyn. Du är även resultatorienterad och gör det som krävs för att uppnå ett gott resultat. Vi söker dig som arbetar strukturerat och kan hantera komplexa arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT eller teknikområdet, eller likvärdig erfarenhet förvärvad på annat sätt.

Vidare har du:
  • Arbetslivserfarenhet från ledande roller inom IT till exempel som förvaltningsledare eller projektledare, minst 5 år
  • Erfarenhet av förvaltning och systemutveckling, minst 3 år
  • Erfarenhet av agila arbetssätt
  • Chefserfarenhet, minst 2 år
  • Erfarenhet av att ha lett verksamhet med 10-20 personer
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:
  • Förvaltningsmodeller t.ex. PM3 och projektstyrningsmodeller t.ex. PPS
  • Styrgruppsarbete
  • Energi/el/telekom-sektorn
  • Säkerhetskänslig verksamhet/förvaltning och utveckling av kritiska system
  • Att etablera, bygga upp och utveckla verksamhet.
Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Resor i tjänsten såväl inrikes som utrikes kan förekomma men i begränsad omfattning
  • Sista ansökningsdag: 2024-08-26. Vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning
  • I denna rekryteringsprocess tillämpas tester
I denna rekrytering samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Vill du veta mer, om någon av rollerna kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Lars Anderberg, lars.anderberg@hrmab.se eller 070 579 57 60 samt Axel Stubbing, axel.stubbing@hrmab.se eller 070 284 77 67.

Rekryterande chef på Svenska kraftnät är Tina Stödberg. Fackliga representanter är Annika Ingeborn, SACO, tel. 010 475 87 72 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Under semestertider nås vi på mail och svarstiden kan vara något längre än vanligt.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 augusti 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.