Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Serverspecialist till Must

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?

Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver försvarsunderrättelseverksamhet och militär underrättelse- och säkerhetstjänst till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik samt i övrigt för kartläggning av yttre hot mot Sverige.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.


Om enheten


Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på Must-gemensam nivå. Vi söker nu nya medarbetare till kontoret för att kunna öka vår leveransförmåga för att stödja Försvarsmaktens tillväxt. Avdelningen stödjer Must verksamhet och övriga Försvarsmakten både nationellt och internationellt mot olika samarbetspartners och organisationer med tekniska system och applikationer. Våra medarbetare har olika utbildningsbakgrunder och vi strävar efter att ta tillvara den styrka som finns i mångfalden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker en strukturerad, lösningsorienterad serverspecialist som är redo för nästa utmaning i arbetslivet. Hos oss kommer du arbeta tillsammans med andra i ett kvalificerat team med utveckling och livscykelhantering av våra systemmiljöer.

Du har en central roll i att utveckla, underhålla, uppgradera och härda våra systemlösningar.

Som en del i det dagliga arbete ingår att dokumentera förändringar kopplat till de produkter och förändringar som görs över tiden.

Ditt deltagande är avgörande för att ständigt förbättra våra tekniska processer och system vilket leder till ökad förmåga hos vår verksamhet.

Du har frihet och eget ansvar att bidra med lösningar, vi uppskattar att höra dina förslag på förbättringar.

Kvalifikationer


Vi ställer som krav att du uppfyller följande kriterier:
 • Högskola-/universitetsutbildning med IT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • Du har flera års aktuell erfarenhet av arbete inom IT
 • Du har minst något eller några års erfarenhet av arbete med implementering och förvaltning av databaser på Linuxplattformar
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande

Det är meriterande om du uppfyller några av dessa kriterier:
 • Kunskap om scriptspråk som Python och Javascript
 • Kunskap om IT-säkerhet, exempelvis härdning av serverplattformar
 • Erfarenhet av arbete med system med höga krav på säkerhet
 • Erfarenhet av arbete med system med krav på att hantera försvarssekretess
 • Erfarenhet av virtualisering
 • Erfarenhet av PKI-lösningar
 • Erfarenhet av test och verifiering
 • Erfarenhet av livscykelhantering av hårdvara
 • Erfarenhet av konfigureringshantering och applikationsdistribution såsom Ansibel, Puppet, m.fl.
 • Erfarenhet av Nätverksarkitektur
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god förmåga att tänka utifrån kundens behov och vi ser gärna att du är en initiativrik person. Du besitter förmågan att komma på lösningar på de tekniska utmaningar du har till uppgift att lösa och du är både resultat- och leveransinriktad. För att trivas i rollen har du även en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp då tjänsten innefattar att skapa goda samarbeten med kollegor från andra teknikområden. Som person är du lugn och metodisk och har ett starkt driv och stort engagemang. Variationen i arbetsuppgifterna kräver att du är prestigelös och snabbt anpassar dig till nya förutsättningar och situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

Kontakt

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen ange ”Serverspecialist IHK” i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Din ansökan ska vara skriven på svenska och innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren