Hoppa till innehåll
ValueOne AB logotyp

Senior Category Manager

Publiceringsdatum
15 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
ValueOne rekryterar en Senior Category Manager som ska leda det strategiska inköpsaktiviteterna för projektrelaterade inköp av underkonsulter hos vår kund WSP. Placering är på WSP:s kontor i Stockholm. Är du en affärsdriven person med gedigen erfarenhet inom strategiskt och kategoristyrt inköp? Då kan WSP erbjuda dig en plats i ett globalt företag som drivs av att skapa innovativa lösningar för en mänsklig, trygg och välfungerande morgondag.

WSP är ett av världens ledande konsultbolag och rådgivare inom samhällsutveckling. Vi utvecklar allt ifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. Med 66 300 medarbetare i över 40 länder samlar vi experter inom analys och teknik, för att framtidssäkra världen. Tillsammans med våra kunder tar vi fram innovativa lösningar för en mänsklig, trygg och välfungerande morgondag. Vi planerar, projekterar, designar och projektleder olika uppdrag inom transport och infrastruktur, fastigheter och byggnader, hållbarhet och miljö, energi och industri samt urban utveckling.

I Sverige är vi 4000 medarbetare som agerar från ett trettiotal kontor runt om i landet. Verksamheten leds genom sju affärsområden samt ett antal supportfunktioner. Huvudkontoret finns i Stockholm. Se mer på https://www.wsp.com/sv-se/

Om rollen
I tjänsten som Senior Category Manager ska du leda det strategiska inköpsaktiviteterna för projektrelaterade inköp av underkonsulter där slutkunden står i fokus. Det rör sig bland annat om upphandlingar av tjänster inom infrastruktur, VVS, industriteknik, byggkonstruktion och brand. Du kommer att ha ett nära samarbete med olika stakeholders inom organisationen för att säkerställa inköpsmål.

Rollen rapporterar direkt till den nordiska inköpschefen

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Etablera och implementera kategoriplaner
  • Utveckla och implementera strategiska partnerskap och idéer.
  • Arbeta med affärsområden och sektorer för att strömlinjeforma och förbättra inköpsprocesser.
  • Hantera leverantörsutveckling/relationer för att säkerställa kontinuitet kring produkter och tjänster.
  • Genomföra risk- och kvalitetsutvärderingar.
  • Hålla sig uppdaterad med aktuella marknadstrender genom relationer med leverantörer och marknadsexperter. Identifiera och kommunicera nya teknologier och lösningar.
  • Koordinera tvärfunktionella samarbeten och relationer med interna intressenter. Effektivisera processen från anbud till leverans.
Erfarenhet och kompetens
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning och lång erfarenhet inom strategiskt och taktiskt inköp samt inköp av underkonsulter. Även kunskaper i upphandling av entreprenad och avtalsgranskning är viktigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kategoriarbete och är van att samarbeta med mäklare. Bakgrund inom teknisk konsultverksamhet är önskvärd. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Dina personliga egenskaper är viktiga för tjänsten. Du bör vara strukturerad, målinriktad, analytisk och ha förmåga till långsiktig planering. Som Senior Category Manager är det viktigt med kommunikativa färdigheter samt förmåga att bygga långsiktiga relationer. Vi sätter också stort värde på din skicklighet som förhandlare och kommersiella förståelse.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan! Vi hanterar ansökningar och tillsätter uppdrag löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Richard Petersson på telefon: 070 968 73 34 alternativt 010 332 29 20.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
ValueOne AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren