Hoppa till innehåll
ValueOne AB logotyp

Processpecialist Procurement Development

Publiceringsdatum
24 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
ValueOne rekryterar en Processpecialist åt vår kund Preem i Stockholm. I rollen ska du kvalitetssäkra företagets processer, följa upp dessa och komma med förbättringsförslag. Du dokumenterar processerna och utvecklar arbetet med Category Management. Du samarbetar med flera olika intressenter inom inköp, IT och Hållbar utveckling med flera. Har du erfarenhet av Category Management och är van att arbeta med analyser? Söker du en arbetsplats där du får vara med och påverka från början? Då kan Preem erbjuda dig en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet.

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2035 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel och vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka 1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2022 var Preems omsättning 161 miljarder SEK.

Om rollen

I rollen som Processpecialist kommer du att arbeta med kvalitetssäkring, dokumentation och förbättring av arbetssätt inom processer kopplade till Source to Pay och lagerhantering. Du kommer även att arbeta med analyser samt ha ansvar för och rapportera KPI:er. Arbetet sker i samarbete med intressenter inom bland annat inköp, IT och Hållbar utveckling med flera. Preem använder sig av systemstödet Coupa (inköpsportal) men även andra system kopplade till inköpsprocessen. Implementeringen av Coupa sker just nu och väntas pågå under hela 2024. Som Processpecialist kommer du att ha en viktig roll i projektet och redan från start få möjlighet att påverka företagets arbetssätt.

Du rapporterar till Head of Procurement Development.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Utveckla och förbättra processen Source to Pay
  • Utveckla inköpsprocessen kopplat till omställningsprojekt
  • Driva utvecklingsprojekt inom Procurement
  • Bidra till utvecklingen av Category Management
  • Driva utveckling i syfte att optimera lager
Vem söker vi?

Passionerad av processförbättring

Vi söker dig som brinner för att optimera och effektivisera vår inköpsprocess. Din passion för att hitta och implementera förbättringar kommer att driva vår organisation framåt. Du kommer att vara i centrum av vår strävan efter att skapa en ännu mer konkurrenskraftig inköpsorganisation.

Resultatinriktad och självgående

Vi behöver dig som är självgående och har en stark drivkraft att uppnå resultat. Du kommer att ha ansvar för att driva projekt och förändringar och din förmåga att ta egna initiativ kommer att vara avgörande för din framgång och vår framgång.

Teamspelare och kommunikatör

Som en del av vårt team kommer din förmåga att samarbeta och kommunicera effektivt med olika intressenter att vara avgörande. Vi söker dig som kan bygga relationer inom och utanför organisationen för att driva våra mål framåt.

Analytisk

Din förmåga att analysera och lösa komplexa problem kommer att vara en tillgång när du utvärderar och förbättrar vår inköpsprocess.

Erfarenhet inom Inköp

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom inköpsområdet och förståelse för inköpsprocessen framför allt Category Management. Din tidigare erfarenhet kommer att vara värdefull för att snabbt komma i gång och göra en positiv inverkan.

Varför söker vi dessa egenskaper:

Vi söker dig med passion för processförbättring eftersom vi tror att innovation och ständig förbättring är nyckeln till framgång. Vi behöver dig som är resultatinriktad och självgående eftersom vi ser potentialen i att ta initiativ och ta vår inköpsprocess till nästa nivå. Att vara en teamspelare och kommunikatör är viktigt eftersom samarbete är en grundpelare i vårt arbete. Din analytiska och logiska förmåga kommer att vara avgörande när du utvärderar och optimerar vår inköpsprocess. Slutligen, din erfarenhet inom Procurement ger dig den kunskap och förståelse som krävs för att göra en snabb och betydande påverkan på vårt arbete.

Erbjudande

Som Processpecialist blir du en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Vi hanterar ansökningar och tillsätter uppdrag löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Richard Petersson på telefon: 070 968 73 34 alternativt 010 332 29 20.

Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju på Preem ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
ValueOne AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 juni 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren