Hoppa till innehåll
Sista ansökningsdag
04 oktober 2024 (27 dagar kvar)
Publiceringsdatum
06 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Nu söker vi en strukturerad, proaktiv och trygg assistent till Svenskt Näringsliv och verksamhetsområdet för Näringspolitik och Opinionsbildning. Du erbjuds en bred roll och här får du möjligheten att vara en del av en spännande organisation som är företagsamhetens röst i Sverige.

 

Om rollen
På Näringspolitik och Opinionsbildning arbetar idag 85 personer fördelade på sju olika avdelningar. Som assistent kommer du att ha en central och bred roll. Du kommer att vara den som ger administrativt stöd till Vice VD/Verksamhetsområdeschef och du kommer även att arbeta med verksamhetsområdets gemensamma aktiviteter, ekonomisk uppföljning samt vara teamledare för två medarbetare.

Dina dagar kommer att variera men vanligt förekommande arbetsuppgifter är:
 
  • Ta ansvar för kalenderhantering, bokning av möten, resebokningar och utläggsredovisning för Vice VD/Verksamhetsområdeschef
  • Mailhantering – lösa det som du kan och ta vidare det som behövs
  • Hålla ihop årshjul för ledningsgrupp – inbjudningar, agendor, notes och uppföljning
  • Bidra i den ekonomiska uppföljningen för verksamhetsområdet (exempelvis vara behjälplig vid prognos och budgetering)
  • Ansvara för verksamhetesområdets gemensamma aktiviteter – resor, konferenser och frukostar

Du kommer även att vara teamledare för två assistenter och tillsammans med dem se över processer, arbetssätt, best practice och sätta ramar för på vilken nivå er avdelning kan förvänta sig att få support.

 

Vem är du?
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet från liknande roller. Du delar Svenskt Näringslivs värderingar och har ett intresse för frågor som rör samhälle, näringsliv och företagande.

Vi ser att du har minst treårig gymnasieexamen och har du samlat på dig akademiska poäng, tagit universitetsexamen eller vidareutbildat dig i relevanta kurser ser vi det som ett stort plus.  
Vi söker ingen utbildad ekonom men vi ser gärna att du arbetat med och har en god förståelse för ekonomi.

Du behöver tycka om att vara ett föredöme, leda andra och ha förmågan att med lätthet finna nya lösningar på ibland utmanande arbetsuppgifter. Som person ser vi att du är strukturerad, trovärdig, lugn och levererar med stor noggrannhet.

Vidare är du stresstålig, flexibel och du gillar att själv ta initiativ och du vågar ta beslut för att komma vidare i ditt arbete. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du är utåtriktad, lyhörd och har lätt för att skapa kontakter. Som person är du också  kommunikativ, tydlig och du värdesätter goda relationer och ett väl genomfört arbete.

Givet verksamheten så förutsätter vi att du har hög integritet och förståelse för hantering av sekretessbelagda uppgifter. Flytande svenska i tal och skrift är en förutsättning och att du kan hela Officepaketet. Goda kunskaper i engelska är också ett krav.

 

Vi erbjuder
Hos oss blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att påverka och förbättra villkoren för företagande i Sverige. Vi arbetar utifrån vår vision - företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd. Vi erbjuder våra anställda bra förmåner med bland annat generöst friskvårdsbidrag och försäkringar.

 

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Svenskt Näringsliv med OnePartnerGroup Stockholm. Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse och du kommer att ha din arbetsplats på Storgatan 19 i Stockholm.

Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Christina Stenbeck på christina.stenbeck@onepartnergroup.se eller
Emelina Sjösten på emelina.sjosten@onepartnergroup.se

Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi går igenom kandidater löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningarna via mail. Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester för att vi ska kunna göra den bästa matchningen av kandidater.

 

Om Svenskt Näringsliv
Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd". Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet.

Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.

Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 48 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv. Svenskt Näringsliv ansvarar för att driva frågor och områden som är viktiga för alla företag, exempelvis skatter, arbetsrätt, utbildning och infrastruktur.
Svenskt Näringsliv logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 oktober 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega i karriären när du söker jobb. Oavsett om du letar efter ditt första jobb, är en erfaren specialist eller vill utvecklas som ledare kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb som passar dig, antingen som anställd hos oss eller genom att du blir rekryterad till företag vi samarbetar med. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi alltid nära dig.