Hoppa till innehåll
Stockholm Vatten AB logotyp

Processoperatör/ Drifttekniker till Bromma reningsverk

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om arbetsplatsen
Vill du ha ett omväxlande arbete och ha en arbetsplats där du tillsammans med kunniga och härliga kollegor ser till att reningen av avloppsvattnet för ca 380 000 stockholmare fungerar? Då ska du söka jobbet som processoperatör på Bromma Reningsverk!

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som varje dag tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör, både nu och för kommande generationer. Tillsammans arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Arbetsuppgifter
Som processoperatör jobbar du närmast reningsprocessen, och din arbetsinsats har stor betydelse för reningsresultatet och att vi ska klara våra miljötillstånd. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att medverka i den dagliga driften och processövervakningen av reningsverket. Det innebär bland annat:
  • Daglig rondering av reningsverket.
  • Skötsel av anläggningen, driftövervakning och processjustering.
  • Enklare mekaniskt och processnära underhåll såsom rengöring av bassänger, utrustning och kemikaliehantering.
  • Felsökning och delta vid akuta driftavbrott samt planerade driftåtgärder.
  • Delta i olika förbättringsprojekt på reningsverket.
Vid behov kan du även komma att delta i beredskapstjänstgöring

Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning som börjar med sex månaders provanställning. Du kommer arbeta och vara placerad på Bromma reningsverk.

Kvalifikationer
Vi vill att du har:
  • Relevant yrkesutbildning som till exempel processtekniker, drifttekniker eller motsvarande.
  • Datorvana och lätt för att lära dig nya system.
  • Grundläggande kunskap i MS Office.
  • God förmåga i att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
  • B-körkort.
Det är meriterande om du har truckkort samt har erfarenhet av något driftövervakningssystem.

Vi tror att du är en person med stark samarbetsförmåga, som lätt bygger bra relationer med kollegor och andra runt omkring dig. Du är noggrann och tar ansvar för att leverera hög kvalitet i ditt arbete. Din flexibilitet gör att du anpassar dig smidigt till förändringar och nya utmaningar, samtidigt som du proaktivt tar initiativ och arbetar självständigt när det behövs.

Övrigt
Under sommaren har även vi semester och har möjlighet att svara på ev. frågor kring tjänsten efter den 12 augusti.

För oss är medarbetarnas hälsa i fokus. Vi underlättar för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Läs mer om oss på vår hemsida svoa.se/jobb.

För att matchningen oss emellan ska bli så bra som möjligt har vi valt att jobba med rekryteringstester i vår urvalsprocess. Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.
Stockholm Vatten AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.