Hoppa till innehåll
Scania_2022 logotyp

Controller med inriktning materialhantering och lagerredovisning

Publiceringsdatum
09 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Nu söker vi för Scanias räkning en erfaren och driven Controller med kompetens inom området lagerredovisning och material för att ansluta till Scanias centrala Produktion & Logistik-enhet. Teamet är en del av Scania Industrial Control i Södertälje och i rollen rapporterar du till Chef för Material Controlling

Material Controlling-teamet består av nio medarbetare och tillsammans stöttar de en majoritet av de europeiska produktionsenheterna med materialhantering, lagervärdering och redovisning. De är också ansvariga för konsolidering av de europeiska och globala materialkostnaderna (+50 miljarder SEK) och lagret (+15 BSEK) med analys av utfallet samt prognostisering. Målet är att vara en smidig och effektiv finansorganisation som möter företagets behov genom harmonisering och digitalisering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som controller med inriktning materialhantering och lagerredovisning:
Som Controller med inriktning materialhantering och lagerredovisning kommer du att stödja teamet i att fastställa standarder och principer för Scanias materialredovisning, värdering och styrning.
Nuvarande utmaningar består av att stänga revisionsavvikelser och säkerställa den interna kontrollen inom området för materialhantering och lagerredovisning för att förhindra framtida avvikelser. Teamet är också involverat i implementeringen av SAP och därför är kunskap om SAP ett krav och du bör också känna dig bekväm med att vara experten och ta ansvar för att utbilda teamet i nya system och processer. Med det sagt är en nyckelfaktor för att lyckas i denna roll att du bör ha ett stort intresse för systemstöd.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker en kandidat med en relevant utbildningsbakgrund och dokumenterad erfarenhet av controlling gärna med erfarenhet av materialredovisning och lagervärdering, även erfarenhet av HFM-rapportering uppskattas. Erfarenhet av SAP är ett krav och gärna modulerna som hanterar materialhantering och produktionsplanering specifikt. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper:
Vi letar efter en ny Controller kollega med passion för att optimera processer och arbeta med kontinuerliga förbättringar. En framgångsrik Controller med inriktning på materialhantering och lagerredovisning som har goda analytiska färdigheter kombinerat med en stark drivkraft och tålamod. Det är också viktigt att arbeta på ett strukturerat sätt och vara en bra kommunikatör då här finns stora möjligheter att arbeta tvärfunktionellt vilket kräver samarbete med flera funktioner och enheter inom Scania.

Placeringsort: Södertälje, Stockholm

Om företaget:
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. Nettoomsättningen uppgick till mer än 204 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 58 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika,

Vad erbjuder företaget dig?
Det bästa av två världar – tryggheten hos ett företag med en lång historia av framgång samtidigt som bolaget befinner sig mitt i en spännande transformation med visionen att finansfunktionen ska ligga i framkant när det gäller teknik, arbetsmetoder och expertis. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö där balansen mellan arbete och privatliv värderas högt.

Se mer på: www.scania.com

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind; Anette Wickholm på mobil: 070-712 9808 eller mejl: anette.wickholm@meritmind.se eller Marie Edström-Barter på mobil: 070- 509 94 14 eller mejl: marie.edstrom-barter@meritmind.se.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

 

Välkommen med din ansökan!

Scania_2022 logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 juni 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren