Hoppa till innehåll
Rototec logotyp

Accounting manager till Rototec, Stockholm

Publiceringsdatum
15 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du jobba som Accounting manager på ett bolag som värnar om vår miljö, vars framgång går hand i hand med att krympa våra klimatfotavtryck? Vill du använda din kompetens till att skapa och vidareutveckla processer inom redovisning för att stötta verksamheten? Då söker Rototec dig!
I rollen som Accounting manager blir du ansvarig för löpande redovisning, avstämningar och bokslut för de fyra svenska legala enheterna inom Rototec-koncernen. Du kommer också vara en central deltagare i de utvecklings- och förbättringsprojekt som kommer vara en naturlig del av Rototecs tillväxtresa. Tillsammans med verksamheten och med kollegorna inom ekonomi, kommer du som Accounting manager driva ekonomiorganisationen framåt i takt med bolagets framgång och tillväxt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Accounting Manager:

  • Löpande redovisning för 4 svenska legala bolag
  • Månads- och årsbokslut samt årsredovisning
  • Avstämningar och utredningar i redovisningen
  • Skatt- och momsrapportering
  • Löneredovisning tillsammans med extern partner
  • Lagerredovisning
  • Projekt inom redovisning kring processförbättring
  • Cashpool-admin

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, som har flerårig erfarenhet av redovisning och har självständigt ansvarat för bokslut och årsredovisning tidigare. Tidigare erfarenhet från lagerhållande verksamhet och av Netsuite är meriterande men inget krav. Du är van att navigera i de systemmiljöer du använder och är en van Excel-användare. Du uttrycker dig i tal och skrift på engelska och svenska utan svårigheter.

Personliga egenskaper
Du trivs i rollen om du är en driven, strukturerad person, som är trygg i sin kunskap kring redovisning och ekonomi. Du gillar att driva och delta i förändringsarbete och lockas av att se förbättringar i processer och flöden. Vi söker någon som trivs i att ta tag i uppgifter och driva dem i mål. Att vara prestigelös, samarbetsvillig och kommunikativ mot din omgivning är en förutsättning för att trivas i rollen.

Vad erbjuder Rototec dig?
Som medarbetare hos Rototec blir du del av en organisation som vill skapa värde och lönsamhet och samtidigt värna om vår miljö och planet! Du får en trygg anställning och får möjlighet att använda din kompetens för att bidra till utveckling på ett konkret sätt.

Placeringsort: Upplands Väsby, Stockholm

Om Rototec
Rototec är Europas största leverantör av geoenergilösningar och en driven branschinnovatör. Våra tjänster omfattar hela processen kring geoenergisystem - allt från konsultation till installation.
Rototec grundades år 2007. Numera består Rototec-koncernen av sex operativa bolag: Rototec Oy och Enersys (Finland), Rototec AB och Fürst VVS- & Energiteknik AB (Sverige), Rototec AS (Norge) och Rototec LLC (USA). Rototec betjänar över hela Norden och i USA inom alla sina verksamhetsområden.

Rototec är en innovativ pionjär inom geoenergi. Energirevolutionen är här och vi vill stå i främsta ledet och skapa en bättre framtid för kommande generationer. Vi tror att de värsta klimatscenarierna kan förhindras genom en politik som gynnar förnybar energi. Vi här i Norden har allt vi behöver för uppvärmning och kylning av fastigheter under våra fötter. Vi uppmuntrar ägare till fastigheter av alla storlekar att bryta sig loss från monopolet och välja en självständig, förnybar och förmånlig form av energi.

Läs mer på rototec.se/om-foretaget/

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Martin Nyström på 070- 166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Rototec logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 februari 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren