Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Evenemangschef till Svensk Orientering Events

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Vill du vara en del av en spännande och dynamisk idrottsorganisation? Har du erfarenhet av events, ledarskap och orientering?
Då kan du vara den engagerade och inspirerande ledaren vi söker till Svensk Orientering Events!Svensk Orientering Events är ett helägt dotterbolag till Svenska Orienteringsförbundet.
Orienteringsförbundet är en nationell idrottsorganisation som främjar och utvecklar orienteringssporten i Sverige.
Svensk Orientering Events är en viktig del av Svenska Orienteringsförbundet och ansvarar för att arrangera och utveckla Orienteringsförbundets större tävlingar som O-Ringen som varje sommar lockar ca 20 000 deltagare som tillsammans gör ca 80 000 starter.Som Evenemangschef kommer du att leda och utveckla vår evenemangsverksamhet som idag rymmer tävlingar som O-Ringen, och internationella tävlingar såsom världscuper och världsmästerskap.

Gruppen består av projektledare, marknadsavdelning, logistikansvarig, säljansvarig och tävling-/IT-ansvarig. Tillsammans med gruppen och orienteringsföreningar i hela Sverige skapar ni evenemang som engagerar och inspirerar både deltagare och åskådare.

Vi erbjuder dig en utvecklande arbetsmiljö, där du är en nyckelperson på Svensk Orientering Events och i förbundets verksamhet.

Ansvarsområden & uppgifter:

* Övergripande ansvar för planering, genomförande och uppföljning av evenemang
* Budgetansvar och resultatansvar
* Förhandla och skriva avtal med kommuner och destinationsbolag
* Leda och motivera teamet av medarbetare och ideella föreningsmedlemmar
* Bygga och underhålla relationer med samarbetspartners, sponsorer och leverantörer
* Utveckla strategier för att öka deltagarantal och publikintresse
* Säkerställa att evenemangen följer alla lagar, regler och säkerhetsföreskrifter
* Arbeta för Svensk Orienterings gemensamma mål


Personprofil
Vi söker dig som delar Svensk Orienterings kärnvärden: NYFIKENHET, MOD och STOLTHET.
Du besitter flera års erfarenhet inom evenemangsplanering och projektledning med bevisad framgång. Du har ett starkt strategiskt och analytiskt tänkande med förmåga att omsätta idéer till konkreta planer och åtgärder.

Du är social och entusiasmerande och har förmågan att samarbeta med olika intressenter både internt och externt. Vi söker en chef med erfarenhet av att leda och motivera personal på distans, för att säkerställa en effektiv och sammanhållen arbetsgrupp även när medarbetarna arbetar från olika platser i Sverige.

Krav för att lyckas i rollen:

* Flera års erfarenhet av evenemangsplanering och projektledning
* Dokumenterad erfarenhet av budgetansvar och ekonomisk uppföljning
* Starka ledaregenskaper och erfarenhet av att leda team
* Relevant utbildning
* God kännedom om orienteringssporten och ett brinnande intresse för idrott i allmänhet


Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: 8-17, oreglerad arbetstid. Kvällar och helger förekommer.
Körkort: B
Plats: Stockholm, Hammarby sjöstad.

I rollen som Evenemangschef ingår resor och övernattningar i tjänsten.

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Jannica Skärvinge på 073-353 75 10. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Jenny Håkansson, facklig företrädare, 070-3547655, jenny.hakansson@orientering.se

Välkommen med din ansökan!


Företagspresentation
Totalt samlar Svensk Orientering i dag fler än 84 000 medlemmar och 546 föreningar, vilket gör oss till ett av landets större idrottsförbund. Svenska Orienteringsförbundet, SOFT, är ett förbund med stabil ekonomi, ett kansli med drygt tjugo medarbetare, ett evenemangsbolag, ett eget magasin (Orienteraren), fyra framgångsrika landslag, ett tiotal orienteringsgymnasier och nästan lika många postgymnasiala elitorienteringsmiljöer.
Svensk Orientering Events (tidigare O-Ringen AB) är evenemangsbolaget som driver våra större tävlingar. Vi bedriver även en rad framgångsrika bredd- och motionsprojekt och jobbar ständigt med utbildning och kompetensutveckling.

För att få en bild av förbundet får du gärna läsa mer på hemsidan, https://www.orientering.se/ eller följa oss i sociala medier.


PerformIQ logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 juli 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.