Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Generalsekreterare till Svenska Skolidrottsförbundet

Publiceringsdatum
28 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Vill du leda utvecklingen av ungas eget förbund för rörelse, ledarskap och demokrati?
Tillsammans med alla oss unga, ideella, medarbetare och förtroendevalda har du nu chansen att vara en nyckelspelare i att göra Skolidrottsförbundet till idrottsrörelsens ledande förbund för unga!

Låter det intressant? Sök då rollen som Generalsekreterare hos Svenska Skolidrottsförbundet!
Skolidrottsförbundet arbetar för att främja idrott och hälsa för barn och ungdomar i anslutning till skoldagen. Vi strävar efter att skapa en inkluderande, demokratisk och hälsofrämjande miljö där alla elever, oavsett bakgrund eller fysiska förutsättningar, kan delta, utvecklas och känna glädje i hälsa och fysisk aktivitet.


Som Generalsekreterare kommer du att vara en nyckelperson i vår organisation, med ansvar för att leda och utveckla vårt arbete på nationell nivå. Du kommer att arbeta nära vår styrelse, medlemsföreningar och arbetsleda våra medarbetare för att säkerställa att vi når våra mål och fortsätter att vara en stark röst för skolidrotten i Sverige.

Du arbetar med ett stort spektrum av frågor, såväl idé- och värderingsmässigt som marknads- och affärsmässigt. I rollen kommer du att arbeta strategiskt och operativt med förbundets kommunikation, marknad och sociala medier.

Du har utvecklings-, personal-, budget- och resultatansvar, samt leder en organisation med hög grad av komplexitet. Som ansvarig operativ ledare för förbundets organisation är en av dina främsta uppgifter att skapa en attraktiv arbetsplats för personalen där du leder och delegerar det operativa arbetet för att skapa en inkluderande och trivsam arbetsmiljö.


Personprofil
För att lyckas i denna roll ser vi att du har meriterande bakgrund i liknande ledande befattning (VD, Generalsekreterare, verksamhetsansvarig etc.) Du har en kommunikativ, positiv och entusiasmerande ledarstil med stark förmåga att fatta beslut och kommunicera på ett professionellt och tydligt vis både internt och externt.

Det är viktigt att du har förmåga att leda medarbetare på flera olika platser då vår personal är fördelade över våra kontor i Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Tjänsten innebär regelbundna resor till de övriga kontoren.

Du besitter en helhetssyn och arbetar strategiskt och resultatorienterat. Du har en tydlig bild av vad som behöver göras, både på kort- och lång sikt, för att förbundet skall nå mål, strategi- och visionsarbete. Som person är du strukturerad, organiserad och noggrann.

För att lyckas i rollen som Generalsekreterare krävs vidare:

* Chefserfarenhet med god förmåga att motivera, leda, följa upp och utveckla personal.
* Erfarenhet från organisations- och verksamhetsutveckling samt förändringsarbete.
* Erfarenhet från strategiskt och analytiskt arbete.
* God förmåga att arbeta målstyrt och strukturerat.
* Goda ekonomikunskaper och erfarenhet av budgetansvar.
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
* Akademisk utbildningsbakgrund eller motsvarande är meriterande men inget krav.

Vi söker först och främst dig med erfarenhet av att leda idrottsförbund eller ideell organisation. Det är en stor fördel om du har ett brett kontaktnät med god insikt i och kunskap om idrottsrörelsen och dess struktur, likaså om du har erfarenhet från ideella organisationer och ideellt engagemang.
Vi ser det meriterande om du besitter kunskap/erfarenhet från arbete mot, med eller i skola.

Självklart tror du stenhårt på inkludering och allas rätt till en hälsosam fritid! Det gör vi också. Hos oss har alla anställda friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och rikskort.


Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, tills vidare.
Arbetstid: Oreglerad arbetstid.
Plats: Placeringsort Stockholm.
Körkort: Ja, B-körkort.

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Jannica Skärvinge på 073-353 75 10, jannica.skarvinge@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!


Företagspresentation
Skolidrottsförbundet är riksorganisationen för landets samtliga skolidrottsföreningar och alla deras medlemmar som har kämpat för barn och ungas rätt till rörelse sedan 1916. Verksamheten bedrivs i syfte till att få fler barn och ungdomar att vara fysisk aktiva genom skolidrottsföreningar.

Skolidrottsföreningen är barn och ungas egen förening. Här idrottar de på sina egna villkor i anslutning till skoldagen. Målet är att finnas på skolor runt om i Sverige och idag har förbundet runt 620 föreningar och 85 000 medlemmar.

För att få en bild av förbundet får du gärna läsa mer på Svenska Skolidrottsförbundet eller följa oss i sociala medier.


PerformIQ logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 juli 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.