Hoppa till innehåll
Nordea logotyp

Head of Priviliged Access Management till Nordea

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du vara med på en mycket lärorik resa där vi leder vägen och tänjer gränser för att transformera framtidens bankverksamhet och skapa bankens framtida digitala finansiella lösningar, där samarbete och ägarskap är viktigt? Tillsammans utnyttjar vi teknikens kraft för att uppfinna framtidens bankverksamhet där du kommer att spela en stor roll i denna digitala revolution. Hos oss får du vara med och påverka i en prestigelös miljö där vi gärna utbyter erfarenheter. På Nordea får du arbeta i en snabbrörlig miljö med mycket skickliga kollegor med stor passion för finans -IT, i internationella team för att göra oss ännu mer digitala och kunna tillgodose våra kunders föränderliga behov. Detta gör vi genom innovativa lösningar, ett bra samarbete och genom partnerskap. Nordea erbjuder mycket fina förmåner och en miljö med många interna utvecklingsmöjligheter. www.nordea.se

Identity and Access management-området är ett prioriterat område hos oss som växer och därför söker vi nu en Head of Privileged Access Management. PAM är en del inom IAM. Inom området tillhandahåller vi centraliserade och standardiserade IAM-tjänster för hela Nordea som förvärvar dessa tjänster. IAM tillhör området Cybersäkerhet inom Nordea.

Om tjänsten
I rollen som Head of PAM ansvarar du för och leder Privileged Access Management-teamet som är består av ca 8 personer som tillsammans arbetar med krav, design och utveckling av vår affärskritiska CyberArk-applikation. Som ledare för teamet spelar du en värdefull roll i att skapa affärsplaner, utveckla och coacha dina direktrapporterande, inklusive Product Owner och Scrum Master. Du kommer också att spela en viktig roll i att bidra till den övergripande IAM-affärsplanen framåt.

I ditt dagliga arbete kommer du att:

  • Leda ett globalt team bestående av ca 8 anställda med placering i Sverige, Finland och Polen.
  • Definiera och sätta vision och affärsplan samt vidareutveckla PAM-området. Du driver förbättringar löpande och bidrar till IAM-strategin framåt.
  • Säkerställa en bra kommunikation gentemot intressenter och ledning samt med ledningsgruppen.
  • Stötta ditt team i arbetet med att utvärdera business cases av utvecklingsobjekt och se till att produktutvecklingen är i linje med övergripande mål och behoven hos banken samt hos slutanvändarna
  • Säkerställa att kraven på efterlevnad av lagar och regler följs.
Du kommer att ha ett nära samarbete med bland annat Operations avdelningen för att säkerställa Devops och end-to-end ansvar för applikationen.

Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i denna roll ser vi att du har en magister- eller kandidatexamen inom exempelvis systemvetenskap eller liknande område alternativt annan dokumenterad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du är van att leda och utveckla personer och grupper mot uppsatta mål samt även mot andra länder. Du har en god förståelse för IT-processer och livscykelhantering inom mjukvaruutvecklingsområdet och har tidigare erfarenhet av att arbeta med DevOps-team inom Agile/Scrum-metodik. Din förmåga att förklara tekniska sammanhang för personer på olika nivåer i organisationen är mycket god och du har även erfarenhet av att leverera mot uppsatt budget. Du har flerårig erfarenhet av arbete med IAM, PAM och kringliggande processer med fokus på end-to-end-lösningar. Dina tyngsta kunskaper ligger inom Privileged Access Management, för såväl lokala- som för molnmiljöer samt om grundläggande säkerhetsmetoder och principer.
Då vårt koncernspråk är engelska behöver du kunna tala och skriva flytande på engelska.

Dina personliga egenskaper
Som person är du kommunikativ och nätverkande med en stark drivkraft framåt och en ärlig och problemlösande inställning. Du brinner för coaching, är en bra lagbyggare och är bra på att driva samarbete och att få personer med dig i arbetet framåt. Att ge feedback känner du dig bekväm med. Du har ett strukturerat och organiserat arbetssätt med förmåga att leverera resultat med hög kvalitet. Du är förtroendeingivande och både innovativ och entusiastisk över att ta dina idéer framåt. Vidare är du proaktiv, konstruktiv och har ett "kan-göra"-orienterat tankesätt.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733118726 alt Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118798. Intervjuer sker löpande, så ansök så snart som möjligt! Välkommen!
Nordea logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 juni 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren