Hoppa till innehåll
Svensk Exportkredit logotyp

Arkitektchef/Enterprise Architect till SEK

Ansök nu
Svensk Exportkredit i Stockholm söker en förändringsledande Arkitektchef och Enterprise Architect

Vill du ta ledningen i utvecklingen av innovativa arkitekturlösningar som främjar svensk export och hållbar utveckling? Svensk Exportkredit söker en erfaren och engagerad Arkitektchef tillika Enterprise Architect - en nyckelperson i att implementera och främja ett arkitektdrivet arbetssätt i en agil miljö och i att stärka samarbetet mellan IT och verksamheten.

Vi erbjuder dig
  • En ledande roll inom en dynamisk organisation, där din kompetens värderas högt
  • Att arbeta nära CIO och i IT-ledningen för att driva strategiska initiativ
  • En inkluderande arbetsmiljö med fokus på prestation och utveckling
Det här gör du hos oss

Som Arkitektchef och Enterprise Architect på SEK leder och utvecklar du vår arkitektavdelning och ansvarar för att vidareutveckla en robusta och skalbar verksamhets- och IT-arkitektur. Du ansvarar för:
  • Att leda SEK:s arkitektavdelning, inklusive personalansvar för 7 medarbetare som tillsammans ansvarar för arkitektområdet från lösnings- till verksamhetsarkitektur
  • Att främja ett arkitektdrivet arbetssätt och samarbete med olika avdelningar inom och utanför CIO-området
  • Att säkerställa att arkitektprocessen följs, och att arkitektarbetet och gruppens kompetens fortsätter utvecklas för att möta framtidens behov och möjligheter
Ditt team och arbetsplats

SEK:s arkitektgruppering, som du tillhör och leder, ligger inom vår CIO-organisation där våra cirka 120 IT-specialister är grupperade inom bland annat utveckling, PMO, IT Operations och Säkerhet. I denna roll tillhör du Svensk Exportkredits IT-ledning och rapporterar till CIO.

Vårt kontor ligger på Fleminggatan 20 i Stockholm och vi arbetar med ett flexibelt arbetssätt och distansarbete när det passar uppgiften

Mer om dig

Vi söker dig med flerårig erfarenhet i en liknande roll med ansvar av förändringsdrivande arkitektarbete över hela stacken från system- och lösningsarkitektur till verksamhetsarkitektur. Du har med det erfarenhet av arbete med ledning och styrelse och en mycket god kommunikativ förmåga. Du har erfarenhet av personal- och budgetansvar och goda kunskaper om agila arbetsmetoder, ex. SAFe, Scrum eller Kanban. Du är bekväm med både svenska och engelska som arbetsspråk.

Som person och kollega är du en självständig och driven problemlösare, med ett resultatorienterat och strukturerat arbetssätt. Din kommunikativa förmåga och laganda gör att du bygger förtroende och främjar förståelse för arkitekturarbetet. Du trivs i att arbeta målstyrt och med och i förändring och förflyttning!

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Svensk Exportkredit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juni 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SEK är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Vi finansierar även omställning i Sverige och utomlands. I vårt uppdrag ingår att administrera det statsstödda CIRR-systemet. I 60 år har lån från SEK gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen.

Jobba för en hållbar värld genom ökad svensk export! Med affärsmannaskap, starkt kundfokus och en vilja att nå resultat, blir du en viktig lagspelare i Team SEK. Det finns en närhet och enkelhet här som underlättar samarbete och gör beslutsvägar korta. Vi tar vara på engagemang och gör det möjligt för alla att ta ansvar och vara med och påverka. I vårt ekosystem av förstklassig kompetens kan du verkligen växa. Var med och forma vår historia, som går över gränser och generationer.