Hoppa till innehåll
Samtrafiken logotyp

Driven testkoordinator med erfarenhet av implementationsprojekt

Publiceringsdatum
10 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Samtrafiken verkar i kollektivtrafikbranschen där vi är ett samverkans- och utvecklingsföretag med fokus på den digitala infrastrukturen baserat på data för informations- och biljettflöden. På uppdrag av våra ägare och partners möjliggör vi bland annat för resenärer att på ett modernt sätt söka, köpa och resa med fler än ett trafikslag och en operatör vid samma resa i Sverige, en så kallad kombinerad resa. Med plattformen trafiklab.se uppfyller vi uppdraget att tillgängliggöra kollektivtrafikdata som branschen genererar för att möjliggöra utvecklingen av innovativa tjänster till gagn för resenärerna. Vi ägs av alla regionala kollektivmyndigheter samt många av de kommersiella trafikoperatörerna med nationell trafik. Tillsammans bidrar vi till den nödvändiga klimatomställningen genom att göra kollektivtrafikresandet mer attraktivt för den klimatsmarta resenären. Vi sitter i fina lokaler, i Kollektivtrafikens hus, vägg i vägg med Stockholms centralstation.

Om tjänsten
Som testkoordinator på Samtrafiken kommer du att arbeta nära systemutvecklare, kravanalytiker, IT-arkitekt, projektledare samt verksamheten och våra externa samarbetspartners. Tillsammans med projekt- och förvaltningsledningen beslutar ni om vilka tester som ska genomföras och när dessa ska ske. Tillsammans med utvecklingsteamen deltar du i flertalet olika projekt och initiativ där du tillsammans med utvecklarna, verksamheten och våra externa partners säkerställer kvalitén i det som levereras. Du samordnar, koordinerar, definierar vilka tester som ska göras och vad de ska kallas.

Det är en bred roll och du kommer att arbeta med såväl verksamheten som med IT, från helhet till detalj. Utifrån ett testperspektiv granskar och analyserar du krav, planerar samt koordinerar och leder testarbetet utifrån givna mål och tidsramar. Du planerar releaser i samarbete med produktägare och externa partners och arbetar löpande för att förbättra tillvägagångssättet vid kvalitet- och testarbete. Tillsammans med testarna tar du fram testplaner, specificerar, exekverar testfallen såväl själv som genom att stötta andra i deras testarbete samt dokumenterar utfallen av testerna. Vidare analyserar, utvärderar och rapporterar du testresultaten samt eventuella avvikelser. Rapportering rörande status, aktuella risker och rekommenderad väg framåt på såväl operativ som strategisk nivå är också en del i rollen.

Du kommer även att kontinuerligt utveckla och förbättra testprocesser, test-strategier och verktyg samt vidareutveckla mot automatiserad testning i den mån det är möjligt för att förbättra tillvägagångssättet i arbetet med test.

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet samt flerårig arbetslivserfarenhet inom systemtest och i rollen som testledare/testkoordinator. Du är van att leda koordinering och prioritering med flera externa och interna parter samt att forma och leda tester i komplexa integrationer. Du har erfarenhet av att utvärdera, vidareutveckla och underhålla testprocesser och relevanta styrdokument samt att kommunicera med olika beställare och intressenter. Vidare har du kunskap om testprocessens olika delar samt om testmetoder. Vi ser även att du har kunskap om Atlassian/Jira och Postman eller motsvarande testverktyg samt erfarenhet av att självständigt driva samordning och utveckling av processer.

Om du har kunskap om testdata och testmiljöer, testautomatisering samt olika testtekniker är det meriterande. Likaväl om du har förståelse för de krav som ställs på system med höga säkerhets- och prestandakrav. Kunskap om funktionell testning, integrationstestning samt last- och prestandatestning är också meriterande. Erfarenhet av att vara delaktig i implementationshantering ser vi som positivt likaväl som ifall du har ISTQB-certifikat eller motsvarande samt erfarenhet av API-testning och branschkunskap.

I rollen behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du en strukturerad, tydlig, noggrann och lösningsorienterad person som har lätt för att förstå kravbilden och utmaningen. Du är självgående och driven, brinner så klart för att kvalitetssäkra en god leverans. Du kan på ett strukturerat sätt organisera arbetet som också innebär att koordinera, samordna, motivera och följa upp kollegor för att nå uppsatta mål. Du är van att arbeta brett, med såväl verksamheten som med IT och från helhet till detalj. Vidare är du pragmatisk och flexibel samt mån om att genomföra dina åtaganden.

Samtrafiken erbjuder
På Samtrafiken får du vara med och bidra till samhällsnytta och hållbarhet i en spännande framtidsbransch. Hos oss får du en känsla av det lilla bolaget i det stora sammanhanget, Våra kärnvärden är: expertis att lita på, proaktivitet i samverkan och inkluderande gemenskap.

Vår arbetsplats präglas av en familjär stämning och vi ser till att ha roligt tillsammans. Vi bryr oss om varandra, hjälper varandra att utvecklas och det finns en genuin omtanke om personalen.

Centralt i Stockholm, vägg i vägg med Stockholms Centralstation, hittar du vårt kontor. Vi arbetar från kontoret och på distans - du avgör till stor del fördelningen samtidigt som det alltid är verksamheten som styr.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 0733 118 798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Hagen Furugård, 0733 118 726, louise.furugard@p4it.se

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Samtrafiken logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juli 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren