Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Rekryterare till Försvarsmaktens cyberförsvarsledning

Publiceringsdatum
02 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten har en central roll i utvecklingen och förstärkning av Sveriges cyberförsvar. Utvecklingen av Försvarsmaktens cyberförsvar är en del av det övergripande arbetet med att stärka totalförsvaret och Försvarsmaktens operativa förmåga. Försvarsmaktens system utsätts dagligen för påfrestningar av främmande aktörer.

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld? Vill du vara en del av Försvarsmaktens Cyberförsvarsledning (CFL) och bidra till vår utveckling i att värna om vår rätt att leva som vi själva väljer? I tillväxten av CFL söker vi en rekryterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som rekryterare kommer du att stödja verksamheten och rekryterande chefer med alla delar av rekryteringsprocessen. Det innebär att stödja med framtagande av kravprofil, annonsskrivande, publicering av annonser, stöd vid urvalsarbete och intervjuer. Det är en stor variation på rekryteringsuppdragen och du stödjer såväl militära som civila rekryteringar.

I rollen som rekryterare kommer du även att, tillsammans med dina kollegor, arbeta med att ta fram och utveckla rutiner och processer inom rekrytering. Vidare förekommer en stor del administration i tjänsten.

Kvalifikationer
  • minst två års erfarenhet som rekryterare/rekryteringskonsult
  • flerårig erfarenhet av självständigt arbete inom hela rekryteringsprocessen
  • akademisk utbildning inom HR/rekrytering eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • vana av att sätta dig in i nya sammanhang, situationer och branscher
  • god administrativ förmåga
  • god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort
Meriterande
  • erfarenhet av rekrytering inom offentlig/statlig sektor
  • erfarenhet av rekrytering till säkerhetsklassificerade befattningar
  • erfarenhet av IT-rekrytering
Personliga egenskaper
Du är trygg i rekryteringssammanhang samt kommunikativ och lyhörd då du i ditt arbete kommer att möta människor med olika erfarenheter och perspektiv. Vidare är du självgående och serviceinriktad. Vi söker dig som får energi av ett högt arbetstempo och att hantera flera kontakter och processer samtidigt. Du har lätt för att skapa relationer och bygga förtroende. Arbetet kräver att du har hög integritet och förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter
Försvarsförbundet, OFR/S Kjell Tetzlaff, SACO Camilla Robertsson,SEKO Lise-Lotte Larsson
OFR/O Arne Nilsson. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort är Stockholm. I tjänsten kommer resor inom och utanför Sverige att förekomma. Frågor om befattningen mejlas till cyberintresse@mil.se.

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 761313

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren