Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Kvalitetschef

Sista ansökningsdag
27 september 2024 (19 dagar kvar)
Publiceringsdatum
06 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du vara med och stärka Sveriges försvarsförmåga och utveckla Försvarsmaktens arbete inom kvalitetsområdet? Försvarsmakten har en nyinrättad tjänst som ska utveckla kvalitetsarbetet inom Försvarsstabens Stödenhets verksamhetsområde.

Vi söker dig som vill kliva in mitt i en unik tillväxtfas där du kommer att vara med och bidra till att Försvarsmakten når sina mål.

Försvarsstabens Stödenhet

Försvarsstaben stödjer överbefälhavaren med att handlägga och bereda ärenden på militärstrategisk nivå, samt säkerställa att beslut som fattas av myndighetens ledning genomförs, följs upp och återredovisas. Försvarsstaben ansvarar även för att omsätta regeringens styrning av Försvarsmakten till strategiska- och genomförandeplaner för att inrikta försvarsgrens- och stridskraftchefer. Inom Försvarsstaben ansvarar Stödenheten för områdena logistik, materiel, infrastruktur, kommersiellt och generalläkaren.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kvalitetschef kommer du att:
  • Leda och utveckla kvalitetsarbetet inom stödverksamheten.
  • Kvalitetssäkra stödverksamhetens leveranser och processer.
  • Arbeta med metodstöd vid genomförande av stödverksamhetens verksamhetsuppföljning, inspektioner och kontroller.
  • Leda grundorsaksanalyser och föreslå korrigerande och eliminerande åtgärder.
  • Utveckla kvalitetsarbetet inom stödverksamheten tillsammans med Försvarets materielverk och Fortifikationsverket med fokus på avvikelsehantering och ständiga förbättringar.
KRAV

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning som ingenjör, inom teknik alternativt annan för tjänsten relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Flerårig erfarenhet av kvalitetsarbete med inriktning mot infrastruktur, materiel eller angränsande område på myndighets-, företags- eller koncernnivå.
  • Erfarenhet av verksamhets-, process- och organisationsutveckling.
  • Erfarenhet av förbättrings- och förändringsledning.
  • Goda kunskaper i engelska.
Personliga egenskaper

Som person har du helhetssyn och strategisk förmåga, är initiativrik med förmåga att driva ditt ansvarsområde i samarbete med andra. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du är driven och ansvarstagande och har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete. Som person bör du trivas i en krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Arbetspsykologiska tester kommer att användas som en del av rekryteringsprocessen.

Meriterande
  • Certifieringar inom kvalitetsområdet.
  • Erfarenhet av ERP-system.
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller annan myndighet inom försvarssektorn.
  • Erfarenhet från försvarsindustrin.
  • Erfarenhet av internationellt arbete.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Stockholm

Tillträdesdatum: Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen, kontakta:

Rekryterande chef Per Öster, 072-351 19 42

Fackliga företrädare

Lars-Johan Nordlund, OFR/O

Camilla Robertsson, Saco

Kjell Tetzlaff, Försvarsförbundet OFR/S

Jörgen Stehn, SEKO

Samtliga nås via växeln på 08-514 390 09.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-27. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 september 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren