Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Teknikstöd AMS

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (32 dagar kvar)
Publiceringsdatum
23 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som teknikstöd erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

Enheten AMS är en enhet på avdelning Ledningsteknik och Sektion Luftledningsteknik som arbetar med teknisk utformning, kravställning och utveckling av Svenska kraftnäts luftledningar. Enhet och avdelning tillhör division Nät som förvaltar och bygger transmissionsnätet på Svenska kraftnät.

Den alldeles nystartade enheten AMS har skapats för att kraftsamla Svenska kraftnäts satsning inom Arbete Med Spänning (AMS). Uppdraget är att öka förutsättningarna för arbete enligt metoden Arbete med spänning i våra underhållsarbeten och projekt. Elektrifieringen som krävs för att nå Sveriges klimatmål innebär en kraftigt ökad belastning på nätet samtidigt som vi måste bygga nya ledningar samt underhålla ett åldrande transmissionsnät.

Enheten ansvarar för arbetsmetoder och den tekniska utformningen av luftledningar specifikt rörande arbete med och nära spänning. Enheten kommer att tillhandahålla specialistkompetens inom arbetsmetoder för AMS och dess påverkan på konstruktionen av kraftledningar både för projektverksamheten och anläggningsförvaltning.

Vi hoppas att du vill vara med att bygga upp denna verksamhet på verket men också vara med och utveckla förutsättningarna på ett nationellt perspektiv för ett ökat användande av metoden. Som teknikstöd kommer du vara en del av en kärntrupp som startar upp verksamheten. Du kommer arbeta i ett team för att sätta upp strukturer, organisation och planer för en större volym av AMS-arbete.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:
  • Med hjälp av din kompetens inom AMS stötta underhålls- och projektverksamheten att identifiera möjligheter för AMS-arbeten samt stötta i rollen som beställare för att säkerställa säkra och välplanerade arbeten.
  • Samverka med bransch och myndigheter för att det ska finnas goda förutsättningar för att säkra arbeten och fler möjligheter för AMS-arbeten.
Om dig

I rollen som teknikstöd kommer stora delar av arbetet handla om samarbetet med andra. Det kan vara internt men också externt ut mot branschen och andra myndigheter. Du representerar Svenska kraftnät i frågor kring AMS och måste på ett tryggt och förtroendeingivande sätt kunna hantera olika typer av frågor och diskussioner. På ett strukturerat och målinriktat vis kommer du och dina kollegor tillsammans arbeta för att utveckla AMS-arbetet hos Svenska kraftnät.

Övriga krav för tjänsten:
  • Erfarenhet från arbete inom eldistribution.
  • God kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska.
  • B-körkort.
  • Erfarenhet av utvecklingsaktiviteter inom en större verksamhet.
Meriterande för tjänsten:
  • Erfarenhet av arbete med AMS inom entreprenadverksamhet.
  • Erfarenhet av arbete i projektarbete.
  • Egen erfarenhet av att ha lett utbildning eller av att ha varit handledare.
  • Eftergymnasial utbildning inom maskinteknik, samhällsbyggnad, elektroteknik, energiteknik eller teknisk fysik.
Bra att veta
  • Tjänsten är placerad på något av våra kontor i Sundbyberg, Göteborg, Sundsvall, Luleå, Sollefteå eller Västerås.
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid.
  • Resor förekommer i denna tjänst
  • Sista ansökningsdag är 2024-09-30. Vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Kontakta gärna rekryterande chef Peter Nyström på 010-475 88 37, alternativt ansvarit rekryterare Carl Isaksson på carl.isaksson@svk.se. Fackliga representanter är Annika Ingeborn, SACO, 010 475 87 72 och Mikael Hedenheim ST, 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.