Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
04 juli 2024
Antal tjänster
3
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du jobba i en inspirerande miljö och bidra till Marinens utveckling. Marinbasen söker nu Tekniker för anställning vid Marinverkstaden. Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetsdag. Anställningen innefattar flexibel arbetstid och erbjuder möjligheter till friskvård på arbetstid.

Har du gymnasieutbildning inom verkstad, el, drift, sjö eller annan praktisk inriktning mot teknik och arbetat med underhåll av båtar/fartyg eller fordon/maskiner. Är du självgående samtidigt som du är bra på att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Då kanske du är en av våra nya tekniker!

Om avdelningen
Avdelningen för båtunderhåll växer för att öka Marinens förmåga till underhåll och tekniskt stöd. Avdelningen ingår i Marinverkstäderna och byggs som ett flexibelt lag där alla ingår i hela underhållsåtagandet. Inom laget kommer särskilda kompetenser att behövas som tex maskin, el, svets och ytbehandling. Dessa är meriterande i ansökningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tekniker utför du förebyggande- och avhjälpande underhåll på Marinens båtar och materiel. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och utförs i såväl verkstad som ombord på fartyg. Du kommer att arbeta självständigt eller i arbetslag.

KRAV
Kvalifikationer

 • 2- eller 3- år gymnasium med teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga
 • Flerårig dokumenterad erfarenhet inom drift, underhåll eller teknik
 • God Datorvana
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarskännande och praktiskt lagd. Du har god initiativförmåga och eftersträvar alltid att nå resultat av hög kvalité, både när du arbetar tillsammans med andra och när du arbetar självständigt. Som person har du en positiv attityd, är driven och har högt säkerhetstänk. För dig är det naturligt att genomföra arbeten inom hela spektrat, inte bara det man själv är särskilt utbildad mot samt att dokumentera sina egna utförda arbeten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

 • Elbehörighet
 • Certifikat för AC
 • Blästring/målning
 • Goda svetskunskaper
 • Heta arbeten
 • Truckutbildning
 • Traversutbildning
 • Arbetat med försvarsmaktens fartyg
 • Genomförd militär grundutbildning
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Muskö.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Tillträde enligt överenskommelse.
 • Läkarundersökning med godkänt resultat med avseende på arbete med härdplaster
 • Tjänsteresor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna
Upplysningar om befattningen
Kontakta Jari Westberg

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta Ida Bergström

Båda nås via FM växel 010-823 30 00

Fackliga företrädare
OFR/O Officersförbundet Jonas Mård
Försvarsförbundet Mikael Olsson/Jan Wasberg
SACO Birgitta Strauss

Samtliga personer ovan nås via växeln: 0455-85 000

SEKO: Jan Anders Nilsson, nås via växeln: 0457-471000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (41 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren