Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
08 juli 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Inköpare

Är du intresserad av att arbeta som inköpare i en stor och välutvecklad inköpsorganisation och samtidigt vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare? Vill du dessutom bidra till att försvara Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Om FMLOG och Inköpsenheten:
Försvarsmaktens inköpsenhet är placerad inom förbandet FMLOG (Försvarsmaktens Logistik) och ansvarar för Försvarsmaktens upphandlingar och inköp i enlighet med gällande upphandlingslagstiftning. Det arbete vi genomför är avgörande för Försvarsmaktens försörjning samt strategiska och operativa framgång. Vi arbetar enligt en fastställd kategoristyrningsmetodik och arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling.

Inköpsenheten består av sju avdelningar geografiskt spridda i Sverige. Vi söker nu en inköpare till avdelning Externa varor och tjänster med placering i Stockholm.

Befattningen erbjuder:
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Försvarsmakten har kommit långt inom kategoristyrning och är duktiga inom området. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi är ett sammansvetsat gäng som värdesätter ömsesidigt förtroende. Hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Inköparrollen är bred och med många spännande arbetsuppgifter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar att:
 • Genomföra beställningar genom avrop inom dina tilldelade kategoriområden
 • Genomföra upphandlingar för belopp under direktupphandlingsgränsen enligt gällande, lagar, beslut, rutiner och instruktioner.
 • Informera beställande kunder om lagar, beslut, riktlinjer och instruktioner.
 • Utföra förnyade konkurrensutsättningar
 • Delta i olika projektarbeten.
 • Delta i olika arbetsgrupper och Försvarsmaktövningar.
I arbetet ingår även att utreda inkomna uppdrag (beställningar/behov) avseende status (attest, leverans, kanalval etc.) samt att underlätta fakturahantering genom korrekta inköpsordrar, ordererkännanden, avvikelsehantering m.m.

KRAV

Kvalifikationer:
Egenskaper som krävs för tjänsten inkluderar;
 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom ekonomi och logistik alternativt YH-utbildning inom strategiskt inköp eller upphandling eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Kunskaper inom Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars och säkerhetsområdet (LUFS)
 • Goda kunskaper i MS Office (PowerPoint, Excel och Word)
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Personliga egenskaper:
Du är en driven person med gott omdöme som tycker om att både leda och vara del av ett team. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Du har förmåga att arbeta i ett högt tempo, göra rätt prioriteringar, samt leverera med hög kvalitet. Som person är du stabil, lösningsorienterad, energisk och lojal.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen.

Meriterande:
Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:
 • Erfarenhet inom området av inköp av logistik
 • Erfarenhet av att ha arbetat i stora komplexa organisationer
 • Erfarenhet av avrops- eller upphandlingsuppgifter och då specifikt inom tjänstesektorn.
 • Erfarenhet av SAP eller andra affärssystem.
Övrigt:
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Stockholm. Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Mats Pålsson, Avdelningschef, 070 695 97 78 alternativt mats.palsson@mil.se eller Carl Wadhagen, HR-generalist, 070 840 34 51 alternativt carl.wadhagen@mil.se

Fackliga representanter
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.
SEKO Eva-Britt Steen
SACO-s Madeleine Bagge
Försvarsförbundet OFR/S Helena Strid
OFR/O Stefan Joon.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-08-12. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt svar på angivna urvalsfrågor.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren