Hoppa till innehåll
Berg Group logotyp

Redovisningsansvarig till Berg Group Holding AB i Stockholm

Publiceringsdatum
27 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Berg Group Holding AB är en familjeägd industrikoncern som genom långsiktighet och industrikunskap utvecklar bolag inom olika branscher.

Berg Group Holding AB har ett 15-tal dotterbolag och som Redovisningsansvarig hos Berg Group får du möjlighet att vara med i kärnan i ett internationellt miljard bolag. I rollen kommer du att arbeta tillsammans med CFO och ansvara för bland annat månads-, kvartals- och årsbokslut, skatt och deklarationer i moderbolaget samt i ett antal dotterbolag. Tjänsten ställer stora krav på praktiska redovisningskunskaper samt intresse för att utveckla rutiner och processer.

Kontoret ligger centralt i Stockholm och du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningsansvarig:
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande redovisning
  • Löner
  • Årsredovisningar
  • Skatt, moms och deklarationer
  • Koncernrapportering samt delaktighet i koncernredovisningen
  • Ansvara för receptionen i koncernens kontorshotell, inklusive personalansvar för två personer

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har troligen en akademisk examen samt arbetserfarenhet från en liknande roll inom redovisning eller motsvarande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från koncernredovisning. Du är en van och intresserad dataanvändare och har goda kunskaper i Excel. Du är van att arbeta med deadlines och att prestera resultat med mycket hög kvalitet. Erfarenhet från fastighetsbranschen är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill arbeta i en professionell miljö och som är en positiv och lösningsorienterad person med hög servicekänsla. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda, såväl i tal som i skrift.

Vi tror också att du är prestigelös och beredd att ta ansvar. Du har ett proaktivt arbetssätt, är kvalitetsmedveten, snabb och stresstålig. Är du dessutom en noggrann och ansvarsfull person, då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Vad erbjuder företaget dig?
Berg Group är ett utvecklingsbolag med investeringar i rörelsedrivande dotter- och intressebolag. Det innebär att du kommer i kontakt med många olika typer av verksamheter och kommer att ha nära kontakt med dotterbolagens ekonomifunktioner. Arbetet är mycket självständigt med stor frihet att själv planera de olika arbetsmomenten och påverka rutiner och processer.

Placeringsort: Centrala Stockholm

Om koncernen:
Koncernen omsatte 2023 drygt 900 MSEK och har två verksamhetsområden:
EMBA Group – Utvecklar och säljer maskiner och utrustning för den globala wellpappindustrin.

Berg Property – Fastighetsdelen förvaltar och hyr ut kontors- och industrifastigheter.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Det är bra om din ansökan ej innehåller personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Berg Group logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 juli 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren