Hoppa till innehåll
Danx AB logotyp

Trafikledare till DANX Control Tower (Nattarbete)

Publiceringsdatum
15 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi på DANX söker en engagerad och proaktiv trafikledare för att ta ansvar för vår nattdistribution och säkerställa smidiga leveranser till våra kunder.

På DANX arbetar vi hårt för att ständigt leverera hög kvalité till våra kunder. Vi söker nu dig som trivs med att arbeta natt och vill vara en del av en snabb och dynamisk atmosfär. I rollen som trafikledare kommer du att vara en del av ett lösningsorienterat team med höga mål som arbetar tillsammans för DANX framgång. Rollen ställer krav på att du som person har ett analytiskt och handlingskraftigt tankesätt där vår kvalité alltid är i fokus. Som trafikledare hos oss spelar du en viktig roll som länk mellan våra chaufförer, terminaler samt trafikledare på dagen. Det underlättar därför att du är en kommunikativ och ansvarstagande person som vet vad som krävs för att kvalitetssäkra kundens processer och förhindra förseningar i dess flöden. På DANX arbetar vi proaktivt med lösningar innan problemen uppstår.

Är du intresserad av denna tjänst kan du förvänta dig att jobba tillsammans med kollegor som dagligen säkerställer att vår nattdistribution går som planerat genom förmågan att hitta effektiva och lönsamma lösningar. Vi ser möjligheter snarare än problem och gillar att vara "hands on" och agera som spindeln i nätet för att uppnå bästa möjliga kvalité. Du kommer att arbeta med kollegor från hela Norden och Baltikum som tillsammans utgör hjärtat av DANX trafiknät.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna som trafikledare är varierande. Vissa delar går att lösa på bara några sekunder medan andra utmaningar kräver mer betänketid. Rollen består främst av administrativa uppgifter, uppföljning och arbete med produktions- och kvalitetsuppföljning på kollinummernivå, avstämning och överlämning samt rapportering till övriga funktioner. Vidare ingår det en hel del in- och utkommande samtal, bemärkningar i våra egna system och samarbete med närmsta kollegorna både i den centrala funktionen och på våra terminaler.
 • Övergripande ansvar för att övervaka och styra vår nattdistribution.
 • Arbeta proaktivt och lösningsorienterat för att förutse och hantera förseningar och andra störningar i trafiken.
 • Kontrollera och följa upp vår nattdistribution och ansvara för att tidtabellerna hålls.
 • Supporta chaufförerna vid frågor både lokalt, digitalt och per telefon.
 • Informera våra kunder proaktivt om eventuella avvikelser, störningar och förseningar.
 • Säkerställa en korrekt överlämning till funktionerna som arbetar dagtid.
 • Proaktivt ta tag i för problem som behöver lösas.
 • Ansvar för att hantera och behandla de mejl som kommer in både internt och externt.
 • Nära samarbete med samtliga terminaler i Sverige samt arbete på den lokala terminalen.

Kvalifikationer och egenskaper
 • Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
 • Goda engelska kunskaper i tal och skrift.
 • Grundläggande IT kunskaper och en förmåga att sätta sig in i olika system.
 • Lätt för att lära sig system och tar eget ansvar för utveckling.
 • Grundläggande geografiska kunskaper om Sverige.
Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av nattarbete där telefon och datoranvändning ingått.
 • Tidigare erfarenhet inom transport och logistikbranschen.
 • B-körkort och tillgång till bil.
 • ADR utbildning 1.3.
 • Truckkort A+B.

Vilka är vi?
DANX Carousel Group är ett europeiskt transportföretag som är specialiserade på reservdelslogistik. Vi erbjuder flexibla lösningar till våra kunder och tillsammans med våra underleverantörer ser vi till att genomföra leveransen inom 24h. Genom dag- såväl som natt leveranser förser DANX reservdelar till ett varierat kundnätverk som är i behov av snabba leveranser av bland annat bil-, industri-, truck-, vitvaror-, jordbruk och ITutrustning. Utöver det fasta trafiknätverket erbjuder vi adhoc leveranser inom vår spedition verksamhet och tillhandahåller även lagerverksamhet till flera av våra befintliga kunder.

DANX i Sverige är ca 250 fastanställda tillsammans med våra dotterbolag. Detta avser roller som täcker såväl produktionen i arbetarroller som supportfunktioner i tjänstemannaroller. Företaget är indelad i tre olika regioner: region syd, mitt och nord, med 10 tillhörande lokationer över hela Sverige.

Vi erbjuder
En härlig arbetstillvaro med inspirerande kollegor, flexibla arbetsuppgifter och möjlighet till utveckling parallellt med vår tillväxt. Vi tror starkt på den företagskultur vi tillsammans bygger genom ägandeskap, utveckling, lärande och hänsyn till varandra internt såväl som externt. Det är viktigt för oss att alla medarbetare värnar om varandra och våra kunder. På vår familjära arbetsplats får du möjlighet att påverka med ditt engagemang, din lyhördhet och delaktighet.

På samtliga lokationer erbjuds frukost så vi tillsammans får en bra start på dagen. Vi uppmuntrar till utnyttjande av friskvårdsbidraget. DANX hittar gärna på saker tillsammans på och utanför jobbet och arrangerar kickoffs, julmiddagar och AW:s. Varje månad korar vi månadens medarbetare genom medarbetarnas nomineringar av fina prestationer från kollegor. Vi genomför utbyten mellan våra lokationer och roller för att skapa förståelse, gemenskap och utbildningstillfällen. Vi ser gärna att medarbetare utvecklas och tar nya steg inom företaget. DANX firar gärna, såväl högtider som födelsedagar, jubileum och framgångsrika tillvägagångssätt.

Vi ser fram emot att du vill bli en del av DANX!

Praktisk information

Start: Startdatum för tjänsten sker enligt överenskommelse. Senast 2024-08-01.
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning 6 månader.
Omfattning: Heltid nattarbete 36h.
Arbetstider: Teamet tillsammans täcker upp tiderna mellan 22–08.
Rollen som trafikledare hos oss inkluderar även helgarbete. Där vi arbetar natt mot lördag och natt mot måndag på ett 4v rullande schema.
Arbetsplats: Strömsätravägen 16, 127 35 Skärholmen.
Rekryteringsprocess: Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer där dina färdigheter, kunskaper och egenskaper som är relevanta för DANX och rollen kommer att bedömas. Därefter genomför vi logiska- och personliga tester som vi tillsammans går igenom för att bygga oss en än tydligare bild av dig som person. Utöver detta önskar vi ta del av ditt CV, personliga brev och dina referenser.
Ansökan: Låter tjänsten intressant skicka in din ansökan redan idag, vi rekryterar löpande.
Kontakt: Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Trafikledarchef.
Monika Palmquist på monika.palmquist@danx.se. Notera att vi i linje med GDPR inte tar emot ansökningar via mejl.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!
I denna process undanbedes kontakt med rekryteringsföretag.
Danx AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 juni 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

DANX har funnits sedan 1992 och är idag ledande inom reservdelslogistik i norden med vårt eget distributionsnätverk i de fyra nordiska länderna. Vi täcker alla områden av reservdelslogistiken med bland annat in-night distribution, lagerhållning och PUDO-nätverk. Vår kärnverksamhet är in-night leveranser som innebär att vi varje natt levererar reservdelar direkt till mer än 6000 teknikers bilar, flera tusen verkstäder och andra leveransplatser. Utöver distributionen har DANX också 24/7 warehousing för ett antal kunder och partners med leveranser dygnet runt.