Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Projektledare till Solvatten

Publiceringsdatum
24 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du hjälpa människor som lever utan rent vatten, engagera människor och sprida kunskap om en innovation som kan förändra världen? Längtar du efter att kunna vara med och göra verklig skillnad? Har du dessutom erfarenhet av projektledning och är duktig på att självständigt driva projekt och hantera flera ansvarsområden samtidigt? Hos Solvatten får du möjligheten att främja användningen av innovativ och miljövänlig teknologi för att göra rent dricksvatten tillgängligt över hela världen!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Solvatten.

Om företaget

Solvatten är ett idédrivet företag och insamlingsstiftelse med syfte att på ett hållbart och förnyelsebart sätt förbättra livsvillkoren för människor utan tillgång till rent och varmt vatten. Solvatten tillverkar, säljer och exporterar en kombinerad vattenrenare och vattenvärmare som drivs av solljus. Genom deras projekt skapas verifierad påverkan som motverkar +1.5°C uppvärmning och bidrar till FNs hållbarhetsmål (SDGs). Idag har fler än 600 000 personer i cirka 40 utvecklingsländer nytta av Solvatten. Solvatten jobbar i partnerskap med både myndigheter, företag och organisationer för att stötta de som drabbas av klimatkrisen och inte har tillgång till rent vatten.

Arbetsuppgifter

Som projektledare hos Solvatten har du en samordnande funktion, vilket innebär att du styr, leder, koordinerar och löpande stämmer av de olika delarna i projekten. Du är huvudansvarig för kontakten med Solvattens partnerorganisationer i projektländerna, och det är din uppgift att få alla delar att fungera tillsammans samt säkerställa att inget faller bort. Du har ett övergripande ansvar för projekten och ser till att de uppnår mål vad gäller kvalitet, ekonomi och tidsplan. En röd tråd genom ditt arbete är att aktivt bevara, utveckla och skapa kundrelationer. Andra arbetsuppgifter inkluderar att leda utredning, planering och detaljprojektering.

Initialt ansvarar du för projekt i Kenya och Uganda. Du leder klimatprojekt och övervakar implementeringen av Solvatten-produkten hos slutanvändare. Ditt ansvar omfattar att mäta produktanvändningen, följa upp med projektpartnern, säkerställa att utbildning och distribution sker enligt plan, samt analysera data och rapporter för att uppnå målen. Projekten kräver uppföljning, analys av rapporter och tät kontakt med partnerorganisationer för att säkerställa framgång och effektivitet. Din roll är avgörande för att Solvattens projekt genomförs framgångsrikt och fortsätter att göra en positiv inverkan på människors liv. Tjänsten innefattar resor till projekten någon gång per år.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Eftergymnasial utbildning med fördel inom miljö, hållbarhet, internationella relationer, samhällsvetenskap eller motsvarande
* Arbetslivserfarenhet som projektledare och dokumenterad erfarenhet av budgetansvar
* Kunskap i Officepaketet
* Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, meriterande med språkkunskaper i ett tredje språk
* Det är starkt meriterande med kunskap inom vatten/hygien, hälsa/humanitärt bistånd, hållbarhets/klimat- och energifrågor. Det är meriterande om du har arbetat i internationella projekt

För att trivas och lyckas i rollen som projektledare tror vi att du är en affärsorienterad person som har ett gediget samhällsintresse och som brinner för att göra verklig skillnad. Du trivs med att arbeta självständigt och räds inte att ta egna initiativ för att nå dit du vill. Eftersom du har du många bollar i luften samtidigt är det viktigt att du har en förmåga att arbeta strukturerat och noggrant. Vidare har du många interna och externa kontaktytor vilket ställer krav på att du har en god kommunikativ förmåga och uppskattar att jobba tillsammans med andra. Som person är du målmedveten och gillar att se tydliga resultat av ditt arbete.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag 5 augusti

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.