Hoppa till innehåll
Afa Försäkring logotyp

IT-specialist M365, Afa Försäkring i Stockholm!

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Afa Försäkring i Stockholm söker dig som är IT-tekniker och specialist inom Microsoft 365 och Exchange Hybrid!

Som IT-tekniker hos Afa i Stockholm får du möjligheten att driva och optimera vår övergång till molnlösningar, med fokus på Microsoft 365 och Exchange Hybrid. Här kommer du vara en nyckelperson i vårt engagerade team, där du bidrar till vår utveckling och effektivisering. Är du redo för en spännande utmaning, kunnig inom Exchange och vill du fördjupa dina kunskaper inom Microsoft 365 i allmänhet och SharePoint i synnerhet? Då är detta rätt tjänst för dig!

Vi erbjuder dig

På Afa Försäkring ser vi framåt. Det gäller både dig och företaget. Här utvecklas du med varierade arbetsuppgifter och du kan kombinera jobb med familj och fritid på ett hälsosamt sätt.

Hos oss får du:
 • Kollektivavtal och tjänstepension som ger dig en grundtrygghet i din anställning.
 • Satsningar inom hälsa såsom tillgång till dagliga träningspass, vår egen träningsanläggning samt massage. Du får också friskvårdsbidrag.
 • Centralt läge i hjärtat av Stockholm, bredvid Centralen.
 • Subventionerade lunchförmåner och en fin personalmatsal.
 • Hälsosam mix mellan jobb och fritid via 38,75 timmars arbetsvecka, flextid och extraersättning vid föräldraledighet.
 • Kompetensutveckling och intern rörlighet - för att du som anställd ska utvecklas i din roll.
Det här gör du hos oss

Vi satsar på att skapa en modern och stabil Digital Arbetsplats här på Afa Försäkring. I det arbetet bidrar du som IT-tekniker för Microsoft 365 och Exchange. Här kommer du vara en viktig del i att utveckla IT-tjänsten Digital Arbetsplats från onprem- till molnlösningar och automation. I rollen ingår även att:
 • Hantera och optimera e-postlådor, distributionslistor och resursbrevlådor.
 • Ansvara för e-postflöde, routning, säkerhetskopiering och återställning.
 • Implementera och underhålla hybridlösningar mellan on-premises och molnbaserade miljöer.
 • Felsöka och hantera e-postrelaterade incidenter.
 • Integrera Exchange med andra Microsoft 365-tjänster och appar.
 • Utveckla och automatisera processer med PowerShell.
 • Övervaka och analysera Exchange-miljön för att optimera prestanda.
Ditt team och arbetsplats

Du kommer att tillhöra teamet Digital Arbetsplats inom verksamhetsområdet Infrastruktur, IT service och support. Teamet består av 10 kollegor som rapporterar till Marianne Cederquist. Här får du samarbeta brett med IT-specialister, tjänsteägare, arkitekter och säkerhetsansvariga för att tillsammans driva vår IT-miljö framåt.

Kontoret är beläget i centrala Stockholm och vi har en hybrid arbetsmodell. Vi ses på kontoret majoriteten av tiden medan du i övrigt har friheten att arbeta på den plats som passar dig.

Mer om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med Microsoft 365 och Exchange Online. Vi ser gärna att du är kunnig inom Exchange Online i en hybrid lösning och har erfarenhet av migrering mellan on-premises och molnbaserade miljöer. Din tekniska kompetens omfattar autentisering och behörighetskontroller, säkerhetslösningar och integration med andra Microsoft 365-tjänster. Erfarenhet av SharePoint och PowerShell är meriterande.

Som person är du kommunikativ och har förmågan att samarbeta brett inom en organisation, såväl med IT som övrig verksamhet. För att komma till din rätt i rollen är det viktigt att du är drivande och har förmågan att ta egna initiativ.

Övrigt

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

På grund av semestertider kommer hanteringen av ansökningar att dröja längre än vanligt. Vi tackar för ditt tålamod och ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt.

Trevlig sommar!

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Afa Försäkring logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 juli 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen att jobba med IT och tech på Afa Försäkring - tillsammans skapar vi en trygg vardag!

Vi söker nya medarbetare inom It/tech som vill vara med och säkerställa vår vision "Alla ska ha en trygg vardag". En inspirerande uppgift tycker vi som vi gärna berättar mer om.

Som en del av vår IT-strategi söker vi dig som vill vara med och förbättra och utveckla våra IT-tjänster. Tillsammans gör vi skillnad och skapar samhällsnytta.

Hos oss arbetar bland annat utvecklare, arkitekter, produktägare, tjänsteägare, drift- och infrastrukturspecialister och supporttekniker.

Vi gör skillnad genom tech:
 • Vi satsar på rätt teknik för att vi ska nå våra mål
 • Tech är möjliggöraren för alla områden inom Afa Försäkring
 • Du kan påverka och delta genom olika forum, ex tech- och lösningsforum, hackathon och meet-ups.
* Med kreativitet & ett lärande i vardagen bidrar vi till vår övergripande road map.