Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Infrastrukturarkitekt Microsoft Molntjänster

Publiceringsdatum
28 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en Microsoft specialist som vill arbeta som arkitekt och utveckla spännande och effektiva lösningar? Bli en del av en inspirerande arbetsplats och driv förbättringar inom Microsoft Cloud!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Brillante och du anställs direkt hos Enzure.

Om företaget

Enzure är en ledande IT-konsultfirma som specialiserar sig på Microsoft 365- och Azure-lösningar. De erbjuder globala kunder ett brett utbud av tjänster, inklusive supportoperationer, projektledning och konsultation, inom IT-branschen. Enzure AB, grundat 2014 av Jean-Pierre Harzdorf och Daniel Lundström, har konsekvent visat lönsamhet och robust tillväxt. Deras framgång tillskrivs att de främjar en familjär miljö och vårdar positiva relationer bland våra teammedlemmar. Oavsett om du är involverad i interna projekt, support och operationer, eller fungerar som extern konsult, är samarbete hjärtat i deras metod.

I denna roll arbetar du med interna projekt och tillsammans med kollegor driver ni utvecklingen av användningen av Microsoft molnlösningar inom bolaget! Rollen som infrastrukturarkitekt ingår i projektenheten där du arbetar tillsammans med sex medarbetare och leds av Daniel Lundström, arkitekt. Arbetet sker i en blandning mellan självständigt arbete men också som teamleveranser mot befintliga och nya kunder.

Vi anpassar våra arbetssätt utefter kundens projektmodell, och du kommer i huvudsak arbeta från Enzures kontor eller remote beroende på din preferens.

I den här rollen stöttar du kunder i deras molnresa och/eller optimerar befintlig infrastruktur. Kunderna är mellanstora till Enterprise bolag i en mängd olika branscher inom såväl privata bolag till offentlig sektor.

Arbetsuppgifter

Som infrastrukturarkitekt inom Microsoft Molntjänster driver och utvecklar du med Enzures interna miljöer genom kvalificerat designarbete, effektiva tekniska uppsättningar samt förändringar i kunders molnmiljöer. Du arbetar såväl strategiskt som operativt, med uppgifter så som arkitektur/design, rådgivning samt agera stöd till tekniska konsulter och projektledare. Du vägleder kring lämpliga molnlösningar och säkerställer en hållbar transformation från on-prem till molnet med hänsyn till framtida anpassningar, utveckling och automation.

Du kommer att utmärka dig om du är skicklig på att identifiera möjligheter för säkerhetsförbättringar, kostnadsreduceringar och effektivitetsförbättringar. Som en nyckelmedlem i vårt team kommer du att aktivt delta i kundmöten, leda design av lösningar från början till slut för att uppnå önskat resultat. Samarbete med andra arkitekter är avgörande, liksom att ge vägledning och bidra till optimala lösningar. Du kommer även att övervaka och stödja juniora tekniker samt tilldela uppgifter vid behov.

* Leda avancerade tekniska implementeringar inom ditt expertisområde
* Förstå och anpassa infrastrukturinitiativ till affärsmålen, med en stark förståelse för det bredare organisatoriska sammanhanget
* Agera som mentor och pre-sales-resurs inom ditt expertisområde
* Etablera standarder och processer
* Analysera, modellera och visualisera komplexa strukturer, effekter och samband

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Gedigen arbetslivserfarenhet som tekniker, eller liknande roll, inom Microsoftprodukter
* Gedigen kunskap inom Active Directory, Microsoft 365, Windows Server, Powershell
* Kunskap inom lagring och nätverk, inklusive design, konfiguration och säkerhet
* Kunskap och vilja att fokusera på infrastruktur inom Microsoft molnlösningar
* Erfarenhet av transitionsprojekt från on-prem till molnet
* Obehindrad svenska och engelska i tal samt skrift
* Certifikat, exempelvis AZ-104, AZ-700, AZ-800, AZ-801, AZ-305 eller liknande, är starkt meriterande
* Erfarenhet av HyperV, VmWare, vSphere eller andra virtualiseringsplattformar är meriterande

För att trivas som infrastrukturarkitekt krävs en stark teknisk grund, förmågan att arbeta både självständigt och i team, samt skicklighet i att kommunicera tekniska idéer på ett klart och begripligt sätt. Din expertis är avgörande för att skapa en robust, säker och skalbar molnmiljö som uppfyller behoven. Din nyfikenhet leder dig till att aktivt utforska nya idéer och lösningar, vilket gör dig till en värdefull tillgång i teamet. Dessutom är du strukturerad och organiserad, vilket säkerställer effektivitet och noggrannhet i ditt arbete. Genom att planera och prioritera uppgifter på ett metodiskt sätt skapar du tydlighet och ordning, vilket bidrar till att uppgifter utförs med hög kvalitet.

Övrig information

Vi vill att du ska växa och utvecklas i din roll! Här får du en arbetsplats där Enzure kommer uppmuntra dig till att vidareutbilda, ta certifikat och utvecklas i din roll genom att ta dig an nya utmaningar. Du arbetar tätt tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor som gärna bollar idéer och diskuterar lösningar.

Du arbetar 40h i veckan och har flexibla arbetstider så du kan anpassa dagarna efter din livssituation. I rollen har du 30 dagar semester, 5000 kr i friskvårdsbidrag och på kontoret har du tillgång till ett fullutrustat gym. Du får ca 2000 kronor i Azure krediter för att utnyttja som du vill och du får även en certifieringsbonus när du väljer att ta ett certifikat utöver fundamental kurserna. Vi åker även på konferensresor två gånger per år och en gång i månaden äter vi middag tillsammans!

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Nynäsvägen 375, Gamla Enskede, Stockholm
Enzure är en modern arbetsplats med flexibelt arbetssätt. Här jobbar du utifrån dina premisser men vi ser till att det är roligt att komma in till kontoret.

Övrigt: Inför anställning genomförs en säkerhetsprövning och det är även ett krav på svenskt medborgarskap då en del kunder är säkerhetsklassade.

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Brillante och du anställs direkt hos Enzure.

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 augusti 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.