Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Gruppchef/Chefscontroller till Stockholms universitet

Ansök nu

Om tjänsten
Sektionen för Styrning och Stöd vid Stockholms universitets IT-avdelning behöver förstärkas under en period med en Interims gruppchef/chefscontroller.

I din roll som chefscontroller ska du tillsammans med IT-avdelningens ledning, Portföljkontoret samt andra berörda funktioner/medarbetare, fortsätta arbetet med att etablera det löpande arbetet med ekonomi- och verksamhetsstyrning inklusive underliggande tjänsteleveranser med målet att uppnå en effektiv verksamhet med hög leveransförmåga.

I uppdragets uppgifter omfattas även:
- Att sköta den löpande ekonomiska- och verksamhetsmässiga styrningen inom avdelningen
- Ansvar för att säkerställa och hålla ihop återrapportering på riskanalyser, ekonomisk uppföljning, åtgärder enligt revisioner och liknande
- Personalansvarig chef för en grupp om 7 medarbetare med rollerna; controller, ekonomihandläggare, licenssamordnare och personalhandläggare.

Uppdragsperiod och omfattning:
Tjänsten som Gruppchef är ett konsultuppdrag på heltid med beräknad start den 10 juni och som ska pågå till och med den 31 december 2024.

Krav för tjänsten:
* Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig
* Minst tre års erfarenhet av ekonomiskt strategi- och analysarbete inom en IT-verksamhet
* Minst tre års erfarenhet av arbete med budget, prognos, uppföljning och rapportering samt att skriva ekonomiska rapporter
* Stor erfarenhet av intäkts- och kostnadsbudgetering
* God kunskap om de ekonomiska aspekterna av portföljhantering (planering, styrning av projekt och produkter) i en matrisstyrning
* God kommunikativ och pedagogisk förmåga på svenska i såväl tal som skrift
* Mycket goda kunskaper i Excel samt stor erfarenhet av att arbeta i moderna styrnings-, rapporterings- och ekonomisystem
* Erfarenhet av att leda andra
* Kunna uppvisa 2 referensuppdrag som matchar uppdraget som finns beskrivet

För att vi ska ha möjlighet att ta dig vidare i processen behöver du tydligt redogjort i ditt CV att samtliga ovan krav är uppfyllda.
Ange vilket/vilka uppdrag som påvisar efterfrågad erfarenhet. Tidsperiod ska anges i år och månad ÅÅ-MM samt om det varit en heltid eller en deltidsanställning.

Meriterande för tjänsten:
- Erfarenhet av liknade arbete inom statlig myndighet
- Erfarenhet som gruppchef med personalansvar

För att säkerställa en kompetensbaserad rekrytering använder vi oss i denna process av arbetspsykologiska tester. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdag är den 23 maj.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Anki Arnquist via Adecco´s växel 010 - 173 73 00 eller anki.arnquist@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

-----------

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.