Hoppa till innehåll
Adda logotyp

Förändringsledare digitalisering och innovation

Sista ansökningsdag
20 september 2024 (12 dagar kvar)
Publiceringsdatum
03 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Adda kraftsamlar inom området digitalisering och innovation för att än mer bidra till att säkra välfärdens kompetensförsörjning och välfärdsutveckling genom digitalisering. Vill du ha fokus på människorna och jobba för att säkra implementering, effekthemtagning och nyttorealisering i våra förändringsprojekt? Då är den här tjänsten något för dig!

Om tjänsten
Som förändringsledare hos Adda utvecklar du vår förmåga att hantera förändring för att säkerställa att vi når våra mål och vår övergripande vision om att Sverige ska ha världens mest innovativa och omtänksamma välfärd. Du fokuserar på människors beteendeförflyttning och på att skapa engagemang och involvering. Du är med från nuläget, genom förändringsresan och till dess att förändringen bidragit till önskad effekt. Du coachar alla i att förflytta sig mot målet, skapar beredskap och kapacitet i organisationen och bidrar därmed till en hållbar förändring med människan i centrum.

Som förändringsledare arbetar du med att:
  • Verka i nära samarbete med ledningsgrupper och chefer och stötta dem både i det strategiska och i det operativa förändringsarbetet.
  • Leda, driva och följa upp förändrings- och verksamhetsutvecklingsuppdrag.
  • Kartlägga och utveckla processer och rutiner samt effektivisera och förbättra befintliga verksamheter.
  • Coachning av chefer och medarbetare under förändringsarbeten.
  • Bidra med erfarenhet och kunskap om metoder och verktyg inom förändringsledning och verksamhetsutveckling och vidareutbilda inom området.
Som förändringsledare ansvarar du för att organisationen förflyttar sig och är mottaglig för kommande förändringsprojekt. Du är en viktig del av de koncernövergripande initiativ som genomförs inom ramen för Handslaget för digitalisering, där du samarbetar med sakkunniga medarbetare både på Adda men även på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Inera. I rollen som förändringsledare tillhör du Addas nyetablerade Hubb för digitalisering och innovation. Du är en nyckelperson som får stora möjligheter att forma arbetet tillsammans med teamet. Vi är ett schysst och omtänksamt gäng som alla vill bidra till en smartare välfärd.

Kvalifikationer och erfarenhet

  • Högskoleexamen inom någon för tjänsten relevant område.
  • Flerårig yrkeserfarenhet av att arbeta med förändring och utveckling av verksamheter på strategisk och operativ nivå.
  • Flerårig yrkeserfarenhet av att strukturera, leda och engagera andra i förändringsarbete samt leda arbete för att utveckla och analysera processer och arbetssätt.
  • Yrkeserfarenhet från kommunal eller regional verksamhet.
  • Dokumenterad fortbildning i och/eller yrkeserfarenhet från flera av följande områden: förändringsledning, ledarskap, coachning, processledning, agila arbetssätt.
Förmågor och färdigheter
Vi ser att du behöver flera av nedan förmågor och färdigheter för att bli framgångsrik i rollen:

Mål- och resultatorienterad - Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du förändrar din inriktning när målen ändrar sig.

Självgående - Du tar ansvar för och strukturerar själv ditt arbetssätt och driver processer framåt.

Ledarskap - Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet.

Pedagogisk insikt - Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla budskap till mottagaren.

Initiativtagande - Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta Julia Larsson, julia.larsson@adda.se, chef digitalisering och innovation.

Sista ansökningsdag är 2024-09-20. Vi kallar löpande till intervjuer så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Arbetsprover kan bli en del av urvalsprocessen. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Om Adda
Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar. Adda har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet www.adda.se
Adda logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 september 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adda ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner - som också utgör våra kunder. Vårt uppdrag är att göra största möjliga nytta för våra kunder genom att erbjuda strategiskt stöd inom inköp och HR.

Med vår verksamhet vill vi förenkla vardagen för våra kunder, frigöra resurser och bidra till en hållbar utveckling inom den offentliga verksamheten.