Hoppa till innehåll
Adda logotyp

Nationell utvecklingsledare digitalisering och innovation

Sista ansökningsdag
20 september 2024 (12 dagar kvar)
Publiceringsdatum
03 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Adda kraftsamlar inom området digitalisering och innovation för att än mer bidra till att säkra välfärdens kompetensförsörjning och välfärdsutveckling genom digitalisering. Vill du skapa värde för alla Sveriges kommuner och regioner i nära samverkan med marknadens aktörer? Då är den här tjänsten något för dig!

Om tjänsten
Vi söker nu två nya kollegor till rollen som utvecklingsledare. Vi söker dig som vill jobba utforskande och nära SKR-koncernen och SKR:s medlemmar och som lockas av att jobba med komplex process- och förändringsledning och vill stärka välfärdens förmåga inom digitalisering och innovation.

Som utvecklingsledare ansvarar du för att leda initiativ och processer inom offentlig sektors digitalisering och innovation. Du blir en del av de initiativ som genomförs inom ramen för Handslaget för digitalisering, där du samarbetar med sakkunniga medarbetare både på Adda men även på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Inera. Du representerar Addas del av leveransen och säkerställer att våra leveranser skapar värde för kommunerna med hela Addas verktygslåda; ramavtal och DIS, kompetensutveckling, erfarenhetsdelning med mera.

Du arbetar med affärsutveckling där du med en utforskande ansats identifierar, utvärderar och initierar nya potentiella erbjudanden i Addas tjänsteportfölj. Det kan vara både inom området för lärande och kompetensutveckling men också inom området för ramavtal och dynamiska inköpssystem (DIS).

I rollen som utvecklingsledare tillhör du Addas nyetablerade Hubb för digitalisering och innovation. Du blir en nyckelperson som får stora möjligheter att forma arbetet tillsammans med teamet. Vi är ett schysst och omtänksamt gäng som alla vill bidra till en smartare välfärd.

Kvalifikationer och erfarenhet
  • Högskoleexamen inom någon för tjänsten relevant område.
  • Flerårig yrkeserfarenhet inom digitalisering från kommunal eller regional verksamhet.
  • Dokumenterad fortbildning i och/eller yrkeserfarenhet från flera av följande områden: processledning, projektledning, förändringsledning, agila arbetssätt, användarcentrerad utveckling/tjänstedesign.
  • God förståelse för och erfarenhet av innovationsprocesser och användarcentrerad utveckling.
  • Erfarenhet inom digitalisering, samt kunskap om välfärdens utmaningar i relation till det, något vi sätter stort värde på.
Förmågor och färdigheter
Vi ser att du behöver flera av nedan förmågor och färdigheter för att bli framgångsrik i rollen:

Mål- och resultatorienterad - Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du förändrar din inriktning när målen ändrar sig.

Självgående - Du tar ansvar för och strukturerar själv ditt arbetssätt och driver processer framåt.

Samarbetsförmåga - Du arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Relationsskapande - Du skapar kontakter, underhåller relationer och är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Initiativtagande - Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta Julia Larsson, julia.larsson@adda.se, chef digitalisering och innovation.

Sista ansökningsdag är 2024-09-20. Vi kallar löpande till intervjuer så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Arbetsprover kan bli en del av urvalsprocessen. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Om Adda
Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar. Adda har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet www.adda.se
Adda logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 september 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adda ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner - som också utgör våra kunder. Vårt uppdrag är att göra största möjliga nytta för våra kunder genom att erbjuda strategiskt stöd inom inköp och HR.

Med vår verksamhet vill vi förenkla vardagen för våra kunder, frigöra resurser och bidra till en hållbar utveckling inom den offentliga verksamheten.