Hoppa till innehåll
CENTRIC logotyp

Nätverkstekniker inom Cisco

Publiceringsdatum
25 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Oavsett om du är senior eller junior är den övergripande rollbeskrivningen av din vardag som nätverktekniker problemlösare! Du kommer djupdyka i nätverksrelaterade problem av olika slag och komplexitet. Beroende på din erfarenhet och kompetens kan du bland annat arbeta nära kunden med konfigureringar eller i serverhallen. Möjlighet finns även att arbeta mer generellt med distribution mellan dessa miljöer. Som nätverkstekniker arbetar du som tidigare nämnt främst med problemlösning, men du kommer även arbeta med felsökning, uppsättning och förvaltning inom ditt område. Att arbeta med DNS/DHCP är en del av din vardag, samtidigt som du även arbetar med VPN-lösningar, hur spännande låter inte det? Är du precis som vi, någon som värdesätter säkerhet högt i alla olika slag? Bra, då har du möjlighet att arbeta med brandväggar, alltifrån felsökning, uppdatering och uppsättning! I och med att vi söker efter nätverkstekniker inom Cisco, kan du nog lista ut att du kommer arbeta med just brandväggar från Cisco! Det krävs att du kan agera snabbt och tänka kvickt vid kritiska situationer, till exempel när det slår larm om att ett nätverk går, för vem kontaktas då om inte du som arbetar med NOC? Ja, du läste rätt! Vi söker även efter dig som arbetar som NOC-tekniker! Inom NOC kommer du svara på inkommande larm. Om det inte är ett nätverk som gått ner så kanske det är något annat nätverksrelaterat problem där din främsta arbetsuppgift är att isolera problemet. Att arbeta som nätverktekniker inom Cisco kommer vara varierande, beroende på din erfarenhet och vilken av våra kunder du kommer arbeta hos.

Din profil
För att lyckas i rollen som nätverkstekniker ser vi att du är flexibel som person; du behöver vara redo för att ställa om till nya miljöer. Du har en god kommunikativ egenskap och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Med ditt taktiska tankesätt har du förmågan att analytiskt optimera och planera. Vidare ser vi att du är en lagspelare som ser vikten av ett gott samarbete. Krav

  • Minst 2 års erfarenhet av nätverk inom Cisco
  • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
  • Erfarenhet av DNS/DHCP
  • Kunskap kring VPN-tunnlar, VPN-klienter
  • Erfarenhet av WAN
  • Erfarenhet av konfigurering av routrar, switchar och portar
  • Eftergymnasial utbildning inom nätverk eller annan relevant utbildning
Meriterande
  • CCNA-certifiering
  • Körkort
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi kan erbjuda dig
På Centric får du de verktyg du behöver för att nå dina mål. Vi erbjuder alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Vi sätter stort värde på att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas. Därför erbjuder vi dig möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Under din utveckling kommer vi matcha din kompetens mot rätt uppdrag i takt med att du avancerar. Vi genomför regelbundet spännande och roliga aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under trevliga och avslappnande former.

Mer om oss
Centric är ett IT-företag med 380 anställda, och med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras kollektivavtal med Unionen.

Kontakt information
Emelie Flood +46734159378 Emelie.Flood@centric.eu

CENTRIC logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 maj 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Centric är specialister inom IT och infrastruktur, vilket du säkert känner till! Vi arbetar med support, drift och nätverk och söker nu efter fler kunniga nätverktekniker inom Cisco - juniora som seniora - till uppdrag hos våra kunder i Stockholmsområdet. Vi söker efter dig som brinner för att ständigt utvecklas inom Cisco! Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att göra karriär.