Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Valuation Control Analyst till storbank

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

För en av Sveriges största banker och mest attraktiva arbetsgivare söker vi nu en konsult för rollen som Valuation Control Analyst. Vi söker dig med god analytisk förmåga samt tidigare erfarenhet inom området. Är det dig vi söker? Skicka in din ansökan redan idag - urval sker löpande!Om tjänsten

Vår kund är en av Sveriges största banker och för deras räkning söker vi nu en konsult för rollen som Valuation Control Analyst för ett konsultuppdrag på initialt sex månader med målsättningen att på sikt bli fastanställd av banken, detta förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

För detta uppdrag kommer du tillhöra bankens Valuation Control-team som i dagsläget består av sex personer. Detta team ansvarar bland annat för bankens interna marknadsdataflöde, värderingsjusteringar, resultatrapporteringa samt arbete med IPV och Prudent Valuation. I rollen som Valuation Control Analyst kommer du att arbeta nära flera andra team på banken för att kontinuerligt leverera data och rapporter till dem. Vidare kommer du att arbeta med att säkerställa att värderingsprocesserna uppfyller både interna och externa regulatoriska krav och standarder.

Vi söker dig som kan börja arbeta i september och som ser långsiktigt på uppdraget där vår kund letar efter medarbetare med potential att bli nyckelspelare hos dem på lång sikt. Målet med konsultuppdraget är att det efter sex månader ska övergå i en överrekrytering och fastanställning direkt hos banken. Vidare kommer du bli anställd av oss på Academic Work och ha en engagerad konsultchef som kommer stötta och coacha dig under uppdragets gång.

För detta uppdrag krävs ett utdrag ur belastningsregistret, vi rekommenderar dig därför att beställa det redan vid ansökan - klicka här för att beställa hem ett utdrag redan nu. Notera även att kreditupplysning kommer att genomföras på samtliga kandidater i slutskede.

Du erbjuds

 • En unik möjlighet att få in en fot samt på sikt även bli fastanställd hos en av Sveriges största banker
 • Breddad kompetens inom värdering och inom en kontrollfunktion
 • Ett kompetent team med vänliga och kunniga medarbetare
 • Möjligheten att lära dig mer om bankens C&I- och Treasury-verksamhet
 • En engagerad konsultchef från Academic Work


Arbetsuppgifter
 • Arbeta med P&L-rapportering samt producera andra typer av resultatrapporteringar
 • Arbeta med värderingsjusteringar samt säkerställa att både interna och externa regulatoriska krav efterföljs
 • Arbeta med förbättring, utveckling och underhållning av bankens värderings-infrastruktur, marknadsflödesfata samt automatiserade processer
 • Upprätthålla nära samarbeten med flera av bankens andra funktioner


Kvalifikationer
 • Har en magisterexamen inom ett närliggande område (t ex ekonomi, finansiell matematik, ingenjörsexamen med finansinriktning)
 • Har minst ett års erfarenhet inom finans-/bankbranschen, gärna från en liknande roll inom Valuation Control eller inom annan kontrollfunktion
 • Har kunskap om värdering av finansiella instrument samt grundläggande riskhantering
 • Har grundläggande programmeringskunskaper inom VBA och SQL
 • Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • Har grundläggande kunskaper i Python
 • Har grundläggande kunskaper om IFRS13-regler
 • Har erfarenhet av Bloombergs

Personliga egenskaper:
För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du trivs med att arbeta i team samt ha flertalet olika kontaktytor samtidigt som du har ett starkt självledarskap. Vidare tror vi att du är analytisk, detaljorienterad samt besitter en god problemlösningsförmåga.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 september 2024 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se