Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Pensionsadministratör till FörsäkringsGirot

Publiceringsdatum
03 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

För FörsäkringsGirots räkning söker vi nu en konsult med tidigare erfarenhet inom pensions- och försäkringsadministration. Har du tidigare erfarenhet inom livförsäkringar och tjänstepension? Är du dessutom strukturerad, noggrann med en stark förmåga att arbeta analytiskt och problemlösande? Då kan det vara dig vi söker! Skicka in din ansökan redan idag - urval sker löpande.Om tjänsten

FörsäkringsGirot ägs gemensamt av Länsförsäkringar, SEB Pension och Försäkring, Skandia och SPPoch är en av Sveriges största aktörer på området pensionsadministration. Vi har fått förtroendet att hjälpa många stora arbetsgivare att säkerställa rätt försäkringsförmåner för sina anställda. Idag har vi över 800 nöjda kunder med drygt 300 000 anställda totalt. Det är vi mycket stolta över, och nu tar vi nästa steg i vår tillväxt!

För FörsäkringsGirots räkning söker vi nu förstärkning i form av en konsult inom pensions- och försäkringsadministration för ett uppdrag på initialt sex månader med målet att uppdraget på sikt ska övergå i en överrekrytering direkt till FörsäkringsGirot.

På kontoret på Wallingatan mitt i centrala Stockholm möts man av en familjär och varm atmosfär där kvalitet och professionalitet genomsyrar såväl bolagets kultur som arbetsresultat. FörsäkringsGirot är måna om att erbjuda alla sina medarbetare möjligheten till utveckling men även möjligheten att få vara med och påverka. Vidare erbjuds alla medarbetare en stor flexibilitet vad gäller möjligheten att arbeta hemifrån.

Detta är ett konsultuppdrag där du blir anställd av Academic Work och arbetar på uppdrag hos FörsäkringsGirot. Vi söker dig som kan börja i september där uppdraget initialt sträcker sig minst sex månader men där målet med uppdraget är att det ska övergå i en överrekrytering och fastanställning hos FörsäkringsGirot.

Du erbjuds

 • Möjligheten till en långsiktig anställning på ett företag som är marknadsledande i sin bransch.
 • Kompetenta kollegor i en välkomnande, familjär företagskultur
 • Utökade kunskaper och erfarenheter inom försäkring och pension
 • Möjlighet att på sikt arbeta på distans upp till 50%
 • En engagerad konsultchef från Academic Work som kommer stötta och coacha dig i din fortsatta karriär


Arbetsuppgifter
 • I rollen som pensionsadministratör kommer du att arbeta med administration kopplat till bland annat tjänstepensioner och andra kollektivavtalade försäkringar.


Kvalifikationer
 • Har en relevant eftergymnasial utbildning inom området
 • Besitter god kunskap och erfarenhet inom ITP1, ITP2 samt tjänstepensioner över lag
 • Har goda tidigare administrativa erfarenheter inom Livförsäkringar
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • God kunskap och erfarenhet inom BTP1 och BTP2
 • Tidigare erfarenhet från arbete hos något större LIV-försäkringsbolag eller någon större försäkringsförmedlare

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Problemlösande och analytisk
 • Detaljorienterad
 • Ansvarstagande

För denna tjänst kommer det krävas ett utdrag ur belastningsregistret, vänligen beställ detta i samband med att du söker tjänsten här!

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (49 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se