Hoppa till innehåll

Gruppchef Network Analysis LN till Vattenfall Eldistribution AB

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 21 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Jobbeskrivning

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Vill du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät?

Vi söker nu en engagerad driven ledare som vill ta sig an det roliga uppdraget som gruppchef för Network Analysis Lokalnät inom enheten Asset Management hos oss på Vattenfall Eldistribution.

Network Analysis Lokalnät är hjärtat i utvecklingen av Vattenfalls framtida Lokalnät. Du driver tillsammans med dina medarbetare utvecklingen av Vattenfall Eldistributions Lokalnät så att det lever upp till omvärldens förväntningar avseende elektrifieringen av Sverige där 90% av omställningen sker i Vattenfalls nät. Du har därmed en stor påverkan på förutsättningarna för att Sverige ska kunna bli fossilfritt. Gruppen utför nätanalys av mellanspänningsnät och tar fram nätåtgärder i samband med systemstudier. För de större nyanslutningarna och utökningarna i mellanspänningsnätet ansvarar gruppen för att analysera nätpåverkan och ta fram tekniska lösningar och besluta avtalsmässig form och om anslutningen ryms inom abonnemang.


Om rollen

Som gruppchef över Network Analysis Lokalnät har du ett nära samarbete med dina kollegor i ledningsgruppen för Network Optimisation och du har många kontakter i bolaget. Specifikt arbetar du nära Assset Managements övriga avdelningar samt enheterna Kund och Marknad, Nätanslutningar och Projektverksamheten. Även externa kontakter förekommer.

Du ansvarar för gruppens verksamhet och måluppfyllelse. Du leder genom dina medarbetare och i avdelningens ledningsgrupp bidrar du till att avdelningen utvecklas och når sina mål. Du skapar förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och lyckas i sina roller. En viktig del av din roll är att bygga ett starkt team och att driva och implementera förändringar. Därför är din förmåga att utveckla team och jobba med utveckling av det personliga ledarskapet av stor betydelse.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du genuint drivs av att utveckla både människor och verksamhet och har förmågan att inspirera och få dina medarbetare att växa och känna sig engagerade i förändringsarbete tillsammans med kollegor inom bolaget. Vi tror även att du har förmågan att strategiskt utvärdera behov och prioritera insatser för att leda mot bästa möjliga resultat.

Som chef för Network Analysis Lokalnät rapporterar du till avdelningschef för Network Optimisation och deltar tillsammans med gruppcheferna för Network Analysis Regionnät och Power Quality i avdelningens ledningsgrupp.

Kravspecifikation

Vi söker dig som har:

  • Relevant teknisk akademisk utbildning med fördel inom elkraft
  • Erfarenhet som ledare inom elanläggningar, industri/produktionsverksamhet eller infrastruktur.
  • Erfarenhet av att ha jobbat i processtung verksamhet med koppling till anläggningsinvesteringar.
  • Erfarenhet av digitalisering av arbetsmoment.
  • Erfarenhet att ha implementerat en utmanande förändringar i verksamheten
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • B-körkort

Ytterligare information

Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Ta nu chansen att forma och utveckla vårt elnät för en hållbar framtid. Med en inkluderande och inspirerande ledarroll, erbjuder vi dig en plattform för att utveckla verksamheten, bygga starka relationer och vara en del av något stort.

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort

Solna, Stockholm. Även Umeå, Luleå eller Trollhättan kan vara aktuella. Resor till andra kontor kan förekomma. Vänligen ange i din ansökan till vilken av orterna du önskar arbeta på.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Elisabet Norgren elisabet1.norgren@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Renée Li, renee.li@vattenfall.com.


Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Asim Nokic (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. 

Välkommen med din ansökan senast 11 augusti 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se