Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

Elnätschef - Österlens Kraft

Publiceringsdatum
29 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du ta ansvar och hjälp oss att fortsätta utveckla samhället mot en hållbar framtid, nu och för kommande generationer? Som Elnätschef hos oss får du en spännande nyckelroll i ett lokalt förankrat energibolag. Vi söker dig som vill leda och utveckla vår elnätsverksamhet i ett bolag som präglas av våra ledord: - Enkelt, Hållbart, Tryggt.

Om verksamheten
Inom vårt verksamhetsområde Elnät ansvarar vi för våra två nätområden: SIH och OLN, vilket innebär samhällsnätet för Simrishamn samt landsbygdsnätet för Vitaby, Brösarp och Kivik. Näten är idag helt markförlagda och via våra mottagningsstationer (50 resp. 20 kV) och ca. 185 nätstationer täcker vi idag ca 7500 anslutningar/kunder. Näten är standardiserade (ABB) och vi bygger och utvecklar alltid för en säker och rationell drift & övervakning. Just nu planerar vi för flera spännande utvecklingsprojekt - alltid med ett öppet förhållningssätt till innovativa lösningar som hjälper oss att utvecklas tillsammans med våra kunder.

Den lokala förankringen och närheten gör att vi kan fatta snabba beslut. Vi präglas av en positiv och familjär stämning och vi är också en trygg arbetsgivare med god ekonomi.

Om tjänsten
Verksamhetsområde Elnät ansvarar för elnätet inom koncessionsområdet. Som Elnätschef får du en bred och spännande nyckelroll i ett lokalt förankrat energibolag. Du kommer att driva det fortsatta effektiviserings- och förändringsarbetet, fördjupa beställarkompetensen inom verksamheten samt delta i utvecklingen av framtidens elnät i nära samarbete med interna såväl som externa intressenter.

Du har det övergripande ansvaret, inklusive de strategiska frågorna, med ansvar för budget, drift och underhåll, beredskap, investeringar och utbyggnad av distributionsnätet. Elnät består idag av 2 personer (Projektering och beredning) och är en beställarfunktion mot i huvudsak den interna Serviceavdelningen som planerar, tillsätter resurser och är utförare.

Rollen innebär också ansvar för myndighetskontakterna kring förhandsreglering, hantera prissättningsfrågor och leveransvillkor så att vi lever upp till kundernas förväntningar och våra interna mål.

Du kommer att ingå i vår Chefsgrupp tillsammans med våra verksamhetschefer för Kundservice, Bredband, Fjärrvärme, Service samt CFO och du rapporterar direkt till VD.

Om dig
Du har god yrkeskunskap och känner till vår bransch och verksamhet. Vi söker dig som har elkrafttekniks bakgrund både när det gäller utbildning och arbetslivserfarenhet. Du har god datorvana och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Kunskaper inom el och IT värdesätts. I arbetet ingår även representation delat i olika branschorganisationer och liknande. Har du behörighet, auktorisation A, är det meriterande.

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Björn Larsson: bjorn.larsson@nexergroup.com eller 072-572 36 70

Tillträde till tjänsten kan ske omgående. Vi arbetar därför med ett löpande urval för intervjuer.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Österlens Kraft
Österlens Kraft AB är ett lokalt och komplett energiföretag med verksamhet inom elnät, elhandel, fjärrvärme och Kabel-TV/Bredband. Vi har funnits på Österlen sedan 1920-talet och i vår nuvarande form, som heltäckande leverantör och ekonomisk förening, sedan 1998. Vi strävar efter att ge våra kunder snabb god service, vilket vi uppnår med hjälp av våra medarbetares helhjärtade engagemang, kunskap och kärlek till bygden. Vi ägs av våra 400 medlemmar, har 25 anställda och omsatte 2022 ca 215 miljoner med god lönsamhet. Vårt huvudkontor finns i Simrishamn. Läs gärna mer om oss på: https://www.osterlenskraft.se/
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juni 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus.