Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

PROJEKTINGENJÖR INOM LOKALNÄT TILL ÖRESUNDSKRAFT

Publiceringsdatum
29 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du vara med och göra skillnad? Energibranschen är hetare än någonsin. Vi söker dig som tillsammans med våra erfarna medarbetare vill få vara med och skapa morgondagens optimala Elnät.

Om verksamheten

Vårt Affärsområde Distribution ansvarar för utveckling samt drift och underhåll av våra samtliga distributionsnät (el respektive fjärrvärme, gas och fjärrkyla). Avdelningen för Elnät är uppdelad i två enheter: Projekt samt Drift & Underhåll. Enheten Projekt, där denna tjänst är placerad, är en beställarorganisation och ansvarar för projektering och projektledning samt dokumentation av utbyggnads- och underhållsprojekt (reinvesteringsprojekt), som skall utföras inom lokalnät 0,4-24kV respektive regionnät med stationer 6-130kV.

Om tjänsten

I rollen som Projektingenjör, för projekt i lokalnäten, ansvarar du för projektering och dimensionering i dina anläggningsprojekt, som du därefter driver för genomförande. Du gör förkalkyler (EBR - kostnadskatalog) och deltar i ekonomiska uppföljningar av dina anläggningsprojekt.

Vi är ett team med tydliga roller och vi arbetar i ett mycket nära samarbete med varandra. Våra anläggningsprojekt har en teknisk bredd och kan vara allt från enklare anslutningar av villahushåll till något större projekt för kunder med industri- och hyresfastigheter. Under projekteringen har du ofta ett nära samarbete med olika interna och ibland även externa specialister och samarbetspartners.

Som projektingenjör har du ansvaret för att samordna och koordinera så att rätt teknisk lösning blir vald och projekterad och att lösningen är i linje med budget och är affärsmässigt sund. När projekten övergår till utförande ansvarar du för att projektets tidplan och budget efterlevs, i tätt samarbete med våra entreprenörer.

Rollen är placerad vid vårt huvudkontor i Helsingborg och du rapporterar direkt till enhetschefen för Projekt (El).

Om dig

Vi söker dig som antingen har en utbildning med inriktning mot elkraft eller några års erfarenhet av projektering/projektledning i en beställarorganisation. Det är meriterande om du har erfarenhet från antingen montör- eller schaktvärlden. Du vet att du trivs i en roll med ett nära samarbete inom teamet och med kunder, entreprenörer och konsulter. Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom Officepaketet och att du är van vid att självständigt skapa och hantera dokumentation och planer med hjälp av t.ex.: AutoCAD, projektverktyg och dokumenthantingssystem. Vi ser gärna att du har en kunskap inom EBR/ESA samt AMA (markentreprenad) och entreprenadjuridik. Vi förutsätter att du har körkort och att du behärskar svenska flytande, i tal och skrift.

Det är viktigt för oss att du är samarbetsinriktad, öppen och tydlig i din kommunikation. Och att du är naturligt strukturerad, noga och kvalitetsmedveten. I rollen kommer du att ställas inför en del komplexa frågeställningar - Vi tror därför att det är viktigt att du trivs med problemlösning/analys och att du är bra på att prioritera det som leder arbetet framåt. Det är även av vikt att du är tålmodig och ej rädd för att ta beslut.

Vill du skapa framtidens hållbara samhälle tillsammans med oss?

Mångfald

För oss är mångfald viktigt på riktigt. Det som gör oss olika är också det som utvecklar oss mest. Olika perspektiv, erfarenhet och personligheter är en stor del av vår nyckel till framgång. Var dig själv och bidra på ditt alldeles egna sätt - välkommen till Öresundskraft!

Förmåner

På Öresundskraft är vi måna om välmående och hållbara medarbetare. Därför erbjuder vi våra anställda flera förmåner. Läs mer HÄR!

Kontakt

Vi samarbetar med Nexer Recruit i denna rekrytering. Efter fullgjord registrering finns du i Nexer Recruits databas och kan komma att bli kontaktad i framtida rekryteringar, även om inte denna tjänst skulle bli aktuell. För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Nexer Recruit:

Björn Larsson: 072-572 36 70,bjorn.larsson@nexergroup.com eller Jenny Nilsson: 070-301 82 79, jenny.nilsson@nexergroup.com.

Tillträde till tjänsten kan ske omgående. Vi arbetar därför med ett löpande urval för intervjuer.

Facklig kontakt

Adam Matulaniec, Vision, 042-490 3579

Magnus Gunnarsson, Akademikerna, 042-490 3551

Om Öresundskraft
Vi är 400 positiva klimataktivister som tillsammans med våra 125 000 kunder skapar smarta tjänster, resurseffektiv energianvändning och ett hållbart energisystem. Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad. Med allt ifrån el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband och stadshubb för Internet of Things till energitjänster lever vi vår vision: "För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Lika enkelt ska det vara att trivas och må bra som medarbetare! Nyrenoverade kontorslokaler i all ära - alla får dessutom både träna varje vecka och årligen volontärarbeta 17 timmar på betald arbetstid. Vi har helt enkelt gett oss sjutton på att tillsammans med kunder och samarbetspartners lösa klimatutmaningarna för nordvästra Skåne. Kom och hjälp oss i detta viktiga arbete! #tillsammansför17

Välkommen med din ansökan!

Sökord: projektingenjör / elkraft / lokalnät / regionnät / EBR / ESA / projektör / beredare / elnät /
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juni 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus.