Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Financial Controller till KONE Sverige

Publiceringsdatum
03 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Matilda Thelin
Telefon
Ansök nu
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av liknande roll där du självständigt har hanterat många aspekter av redovisning, bokslut, skatt och moms och nu vill ta nästa steg i din karriär. Som Financial controller blir dina huvudsakliga ansvarsområden:
  • Delaktig i månads- kvartals- och årsbokslut samt rapportering till koncern
  • Kostnadsuppföljningar, periodiseringar och reserveringar av kostnader
  • Löpande bokföring och balanskontoavstämningar
  • Hantera anläggningsregister
  • Likviditetsprognoser
  • Myndighetsrapportering, SCB rapportering
  • Hantera skattekonto och rapportering av moms
  • Delaktig i upprättande av årsredovisning och i revisionsprocessen
  • Effektivisering av processer och rutiner och deltagande i interna projekt
Vi ser att du har en högskoleexamen inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av liknande roll med fokus på redovisning, gärna på större bolag. Du är flytande i svenska i tal och skrift i och professionell nivå i engelska i tal och skrift (engelska är koncernspråk). Erfarenhet från SAP eller liknande större ERP-system är meriterande och du har goda kunskaper i Excel.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du är självgående, ansvarstagande och har ett strukturerat arbetssätt. Vi ser även att du är proaktiv och vågar ta initiativ samt att du är kommunikativ, engagerad och trivs med att arbeta nära teamet och skapa positiva relationer.

Du erbjuds

På KONE erbjuds du möjligheten att komma in i ett marknadsledande bolag som leder utvecklingen i branschen och finns med på Forbes lista över de mest innovativa bolagen i världen. Du erbjuds en rolig och utvecklande roll med frihet under ansvar där du får möjligheten att själv planera dina dagar. KONE har kollektivavtal, friskvårdsbidrag samt övriga förmåner samlade i en förmånsportal. KONEs finansavdelning är ett stöd åt hela verksamheten och ansvarar för företagskontroll och rapportering, treasury, skatter, investerarrelationer samt finansutveckling, allianser och förvärv. KONE erbjuder en stark företagskultur med många engagerade och kunniga kollegor. Som medarbetare hos oss finns flexibilitet kring arbete på plats vs hemifrån. KONE är ett globalt bolag med en platt organisation som präglas av flexibilitet och öppenhet. Om du är en person med ansvarstagande och egen drivkraft finns stora möjligheter till utveckling, både nationellt och internationellt.

Om verksamheten

KONE är ett av världens ledande företag inom hiss- och rulltrappsbranschen. Vi levererar hissar, rulltrappor, portar och automatiska dörrar, liksom lösningar för underhåll och modernisering för byggnaders hela livscykel. Vi hjälper människor att förflytta sig tryggt och bekvämt i högre, smartare byggnader. Vi kallar det People Flow. 2023 omsatte KONE 11 miljarder euro och hade vid årets slut över 60 000 medarbetare. KONEs B-aktier är noterade på NASDAQ OMX Helsinki i Finland. Läs mer på www.kone.se

I den här processen samarbetar KONE med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Thelin på matilda.thelin@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 maj 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!