Hoppa till innehåll

Verksamhetschef till Nätverkscentrum Vård och Behandling

Publiceringsdatum
23 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om oss

Fässbergsgården är ett HVB-hem beläget i ett vackert naturområde i Mölndal. Vi erbjuder en trygg hemmamiljö för pojkar och flickor mellan 14–19 år med psykosocial problematik.

Fässbergsgårdens värdegrund innefattar att den unge skall ha en trygg punkt i livet; så som ett stabilt boende, en meningsfull vardag samt någon form av sysselsättning blir grunden till ett välfungerande liv.

Vår grundsyn bygger på systemteoretisk teoribildning med salutogena inslag där fokus ligger på att bygga, stärka och utveckla nätverket som finns runt ungdomarna och bygger på tron på varje individs egen förmåga. Att med rätt stöd kunna utveckla och hantera sin tillvaro, omgivning och relationer på ett konstruktivt sätt.

På Fässbergsgården arbetar vi utifrån följande metoder och arbetssätt: Lågaffektivt bemötande, Tydliggörande pedagogik, Miljöterapi, MI, RePulse, TMO, ADL.

Arbetsbeskrivning:

Vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla vår verksamhet och ändå vara nära personal och ungdomar, då ska du arbeta som enhetschef hos oss på Nätverkscentrum Vård och Behandling.

Som enhetschef har du en viktig roll. Du ingår i ledningsgrupp och leder och fördelar arbetet på din enhet. Budget- och personalfrågor ligger på ditt bord, liksom ansvaret för att evidensbaserade metoder får genomslag i behandlingen och naturligtvis nära klienter och ungdomar på din enhet. Du har en spännande roll med stort ansvar. Det är du som får personalen att växa och utvecklas i sitt arbete. Nätverkscentrum Vård och Behandling arbetar för att utveckla rollen som enhetschef så att de har de befogenhet och resurser för att ta det ansvar som ligger i rollen.

På NVC månar vi om ett gott ledarskap. Det innebär att du som chef och ledare tar ansvar för helheten, agerar som en god förebild, driver utveckling, främjar ett gott samarbete och är tydlig i din kommunikation.


Utöver det dagliga arbetet på enheten ansvarar du även för:

  • Personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet.
  • Leda metodutveckling, dokumentation och uppföljning.
  • Du ingår i ledningsgrupp och ska förutom enhetsansvar verka för verksamhetens utveckling.
  • Du ingår också i chefberedskap enligt rullande schema.


Kvalifikationer:

  • Vi ser att du som söker har en högskolexamen inom socialt arbete som skapar förutsättningar för att på ett fullgott sätt lösa ovanstående arbetsuppgifter. Socionomutbildning, beteendevetenskap eller en annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig kan komma i fråga.
  • Det är även ett krav att du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som chef/ledare med helhetsansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet.
  • Du har tidigare arbetat som chef med ansvar för verksamhet, arbetsmiljö och ekonomi och vi vill att du har erfarenhet av att leda personal som möter ungdomar med omfattande vårdbehov. Tidigare erfarenhet av HVB verksamhet samt bemannings- och schemaplaneringsfrågor är meriterande.
  • Det är krav att du har B-körkort och inställelsetid på max 1 h under beredskap.


Meriterande:

  • Ledarskapserfarenhet från arbete inom HVB verksamhet, institutionsvård, socialtjänst eller motsvarande.
  • Erfarenhet av att arbeta med målgruppen eller har erfarenhet av socialtjänst eller psykiatri.
  • Erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning.

Personliga egenskaper:

  • Du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap.
  • Kan skapa ett gott samarbete både inom vår verksamhet och med våra samarbetspartners.
  • Har förmågan att engagera din personal och skapa ett arbetsklimat som präglas av delaktighet, utveckling och arbetsglädje.
  • Du har en prestigelös inställning och utövar ett moget ledarskap genom förmågan att balansera myndighetens, personalgruppens och klienters mål och behov.
  • Du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och har förmågan till helhetssyn.
  • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
22 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se