Hoppa till innehåll
Hedin Mobility Group logotyp

Head of Group Accounting

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Head of Group Accounting - Ledande roll i global koncern

Hedin Mobility Group är en globalt ledande koncern som ständigt strävar efter tillväxt och innovation. Med en stark närvaro i Europa och ett stort engagemang för hållbarhet och lönsamhet, fortsätter vi utveckla framgångsrika affärsstrategier som placerar oss i framkant inom vår bransch.

Vi söker nu en driven och operativ Koncernredovisningschef med djup kompetens inom koncernredovisning och IFRS. I denna nyckelroll blir du central i vår ambition att förbättra och förädla våra processer och rutiner, vilket är avgörande för koncernens fortsatta framgång.

I din roll ingår även ett personalansvar för ett team på fyra personer som arbetar med både koncernredovisning och bolagsredovisning.

Ditt uppdrag

Som Koncernredovisningschef kommer du att ha helhetsansvar för koncernens finansiella rapportering enligt IFRS, inklusive årsbokslut, årsredovisningar, månads- och kvartalsrapporter. Du ansvarar för att säkerställa förstklassig finansiell rapportering, både externt och internt, och du spelar en avgörande roll i att förbättra våra rutiner och processer för att stödja koncernens tillväxt.

Du kommer att ha nära samarbete med dotterbolagen, där du agerar som expertstöd i komplexa redovisningsfrågor och utbildar dem i nya och befintliga redovisningsprinciper, rutiner och processer. Din roll inkluderar även att ansvara för onboarding av förvärvade bolag samt att säkerställa att hela koncernen följer aktuella redovisningsregler och lagar.

Som CFO's högra hand kommer du också att spela en viktig roll i rapportering, förvärv, affärsplanering och skatter. Dessutom får du ansvaret för att utveckla och förädla vår finanshandbok, vilket omfattar samtliga ekonomi- och finansrelaterade processer i takt med vår fortsatta expansion.

Tjänsten är placerad på vårt fantastiskt fina huvudkontor i Mölndal, du rapporterar direkt till Group CFO.

Nyckelkompetenser
  • Civilekonom eller motsvarande akademisk examen
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom ett internationellt bolag eller revisionsbyrå
  • Djupgående kunskaper inom IFRS
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel
  • Flytande svenska och engelska, både i tal och skrift
Kvalifikationer
  • Erfarenhet av arbete inom en snabbväxande och entreprenöriell koncernmiljö
  • Stark kommunikativ förmåga, med förmåga att stötta och influera organisationen på olika nivåer
  • Förmåga att trivas och prestera i en dynamisk miljö med internationella kontakter och utmaningar
Personliga egenskaper

Du är en självständig och ansvarsfull person med hög integritet och lojalitet. Din noggrannhet och analytiska förmåga hjälper dig att hantera detaljer samtidigt som du behåller överblicken. Med en stark samarbetsförmåga bygger du goda relationer både internt och externt.

Du är strukturerad och proaktiv med ett starkt fokus på att effektivisera processer.

I rollen är ledaregenskaper som inspirerar och vägleder ditt team viktigt. Du bör vara en kommunikativ ledare som tydligt kan förmedla mål och förväntningar, samtidigt som du ger stöd och coachning för att säkerställa att ditt team når sin fulla potential. Att kunna fatta beslut med ett strategiskt perspektiv och samtidigt vara öppen för feedback är också centralt i din ledarroll.

Din professionella inställning och drivkraft gör att du ständigt strävar efter utveckling och förbättring.

Vi erbjuder

En möjlighet att arbeta i en dynamisk och entreprenöriell miljö med fokus på innovation och tillväxt där du motiveras av högt tempo och korta beslutsvägar.

Som koncern är vi ansvarstagande och säkerställer schyssta och rättvisa anställningsvillkor och samtliga verksamheter omfattas av kollektivavtal.

Vi erbjuder ett brett sortiment av förmåner som exempelvis förskottsemester, extra föräldrar lön och ett generöst friskvårdsbidrag. Vi har också ett fullt utrustat gym, instruktörsledda pass samt padelbanor för att värna om våra medarbetares hälsa.

Läs mer på vår hemsida www.hedinmobilitygroup.com

Ansökningar hanteras löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Hedin Mobility Group logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 augusti 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group's story began in 1985, when father and son Ingemar and Anders Hedin acquired a Mercedes-Benz and Nissan dealership in Borås, Western Sweden. Today, almost 40 years later, we have grown into one of Europe's top mobility providers with operations in 14 countries and over 13,000 employees.

We offer a wide range of businesses, products, and services, from vehicle import and distribution to smart vehicle ownership or rental solutions. Our ambition is to continue growing and strengthen our position by creating sustainable value for our employees, partners, and the communities in which we operate.