Hoppa till innehåll
Hedin Mobility Group logotyp

Procurement Manager

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Procurement Manager - strategisk roll i global koncern
Hedin Mobility Group är en globalt ledande koncern som strävar efter kontinuerlig tillväxt och innovation inom våra marknader. Med en stark närvaro över Europa och ett målmedvetet fokus på hållbarhet och lönsamhet fortsätter vi att driva framgångsrika affärsstrategier som gör oss till en pionjär inom vår bransch.

Till vår Inköpsavdelning för indirekt material och tjänster på Hedin Mobility Group söker vi en IT intresserad och affärsdriven Procurement Manager.

Ditt uppdrag
Rollen är strategiskt viktig och du blir en del av ett globalt inköpsteam på 20 personer där alla ansvarar från ax till limpa. Rollen innebär ett samarbete med organisationen internt och externt. Du arbetar tätt tillsammans med IT-avdelningen, där ditt fokus är att utveckla leverantörsbasen inom IT, både vad det gäller hårdvara och mjukvara, med årlig omsättning om cirka 350 mkr.

Rollen utgår från nya huvudkontoret i Mölndal där vi samlat över 500 kollegor i en fantastisk miljö med restaurang, fik, padelbanor, gym m.m

Nyckelkompetenser
 • Strategisk inköpsstyrning: Långsiktig planering och ledning av inköpskategorier för att optimera kostnader och värdeskapande
 • Sourcing processen: Helhetsansvar för sourcing, från spendanalyser till implementering av ramavtal
 • Leverantörsbedömning och kravställning: Utvärdering och kravställning på leverantörer avseende kvalitet, pris och sortiment
 • Leverantörsutveckling: Samarbete med leverantörer för att optimera sortiment och erbjudanden i linje med marknadsbehov
 • Besparingsmål: Utveckling och implementering av strategier för att nå kort- och långsiktiga besparingsmål
 • Ramavtal: Förhandling och avsluta skriftliga ramavtal med leverantörer
 • Processförbättringar: Initiering och ledning av förbättringsinitiativ inom ditt ansvarsområde
 • KPI:er: Mätning och analys av nyckeltal för att optimera inköpsprocessen
Kvalifikationer
 • Relevant eftergymnasial utbildning inom Inköp eller relaterat område
 • Minst +7 års branscherfarenhet, inom indirekt inköp och eller tekniskt inköp
 • Förhandlingsvana
 • Strukturerad i ditt arbetssätt
 • Goda kunskaper i Excel
 • God kommunikationsförmåga i svenska och engelska i både tal och skrift
Personliga egenskaper
Som person är du affärsintresserad och drivs av inköpsarbetets möjligheter. Ditt tekniska intresse hjälper dig att tänka utanför boxen. I vårt team är samarbete en självklarhet, därför söker vi en äkta lagspelare som uppskattar prestigelöshet och flexibilitet. Du är en utmärkt kommunikatör som skapar förtroende och motiverar människor omkring dig.

Vi erbjuder
En möjlighet att arbeta i en dynamisk och entreprenöriell miljö med fokus på innovation och tillväxt där du motiveras av högt tempo och korta beslutsvägar.

Som koncern är vi ansvarstagande och säkerställer schyssta och rättvisa anställningsvillkor och samtliga verksamheter omfattas av kollektivavtal.

Vi erbjuder ett brett sortiment av förmåner som exempelvis förskottsemester, extra föräldrar lön och ett generöst friskvårdsbidrag samt gym och padelbanor för att värna om våra medarbetares hälsa.
Läs mer på vår hemsida www.hedinmobilitygroup.com

På grund av semestertider kan svarstiden bli längre, och vi kommer därför återkoppla till dig under vecka 32.
Hedin Mobility Group logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group's story began in 1985, when father and son Ingemar and Anders Hedin acquired a Mercedes-Benz and Nissan dealership in Borås, Western Sweden. Today, almost 40 years later, we have grown into one of Europe's top mobility providers with operations in 14 countries and over 13,000 employees.

We offer a wide range of businesses, products, and services, from vehicle import and distribution to smart vehicle ownership or rental solutions. Our ambition is to continue growing and strengthen our position by creating sustainable value for our employees, partners, and the communities in which we operate.