Hoppa till innehåll
Meritmind AB logotyp

Interim Redovisningsansvarig, Mölndal

Publiceringsdatum
14 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du bli en del av ett internationellt företag med många utvecklingsmöjligheter? Vi söker nu en noggrann och analytisk Redovisningsansvarig för ett längre uppdrag till ett framgångsrikt bolag i Mölndal!

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid och beräknas starta i slutet på augusti, alternativt början av september, och löper ca 1,5 år framåt.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Redovisningsansvarig tillhör du ett större ekonomiteam och rapporterar till Redovisningschefen. I rollen är du ansvarig för redovisningen för flera försäljningsenheter i Europa och kan bli involverad i olika typer av utvecklingsprojekt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Hantering av bokslut och rapportering enligt US GAAP och IFRS
  • Årlig skatte- och momsdeklaration
  • Avstämning och analys av balanskonton
  • Granskning och analys av månadsresultat
  • Ansvar för internkontroll (SOX)
  • Vara stöd till lokala verksamheter i redovisningsfrågor
  • Vara kontaktperson för externa aktörer som revisorer, banker och myndigheter

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och åtminstone 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning, gärna från en internationell miljö. Du har goda kunskaper inom skatt, moms och internkontroll, samt erfarenhet av att arbeta i en större koncern och med IFRS. Du är flytande i både svenska och engelska.

Personliga egenskaper:
För att lyckas och trivas i uppdraget ser vi att du är flexibel, har god samarbetsförmåga och är nyfiken på att lära dig mer och utvecklas. Du har ett proaktivt arbetssätt, är noggrann, analytisk och har en god kommunikativ förmåga.

I detta konsultuppdrag samarbetar kunden med Meritmind
Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi erbjuder tjänster inom förändringsledning, rekrytering, konsultlösningar och kompetensutveckling. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk inom ekonomi. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

 

Ansökan:
För mer information om konsultuppdraget är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef: olivia.engberg@meritmind.se/0765112925

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV och det är endast möjligt att bifoga ett dokument.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Meritmind AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 oktober 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren