Hoppa till innehåll
Jerrie AB logotyp

Redovisningsekonom till Scandinavian Enviro Systems, Göteborg

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Enviro befinner i en kraftig expansionsfas. Bolaget är delägare, och aktivt medverkande, i en joint venture som för närvarande bygger världens första fabrik för storskalig återvinning av uttjänta fordonsdäck.
Nu är det dags att utveckla bolaget till nästa nivå! Här kommer du garanterat få vara med på en spännande tillväxtresa där vi erbjuder dig en bred roll inom redovisning, där du verkar nära affären och ledningen.

Om rollen
Som redovisningsekonom hos Enviro ansvarar du för den löpande redovisningen i två legala enheter och ser till att bokföringen är korrekt och aktuell. Denna roll innefattar ett brett spektrum av administrativa och bokföringsrelaterade uppgifter som kräver noggrannhet, organisation och en god förståelse för ekonomiska principer. Du kommer vara placerad på bolagets kontor i Göteborg. I huvudsak ansvarar du för följande
  • Ansvara för den löpande redovisningen, ansvar för huvudboken.
  • Genomföra kontoavstämnigar månadsvis.
  • Skapa, skicka och följa upp kundfakturor.
  • Hantera leverantörsfakturor och säkerställa att betalningar sker i tid.
  • Utföra fakturakontroll och matchning mot inköpsorder.
  • Assistera vid framtagning av månads- och kvartalsrapporter.
  • Förbereda underlag och analyser för ekonomiska rapporter.
  • Säkerställa att finansiella rapporter överensstämmer med lagar och interna riktlinjer. Stötta vid revisioner och granskning.
  • Delta i budget- och prognosarbetet.
  • Hantera moms- och skattedeklarationer.
Vi söker dig som
För att passa i rollen behöver du som person vara noggrann och strukturerad med en god känsla för detaljer. Ha en god förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt och vara duktig på att prioritera. Då det skapas en del rapporter i rollen behöver du ha en bra förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt. Goda kunskaper i engelska är viktigt. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning på ekonomi eller motsvarande och åtminstone ett par års erfarenhet av liknande arbete inom ekonomi/redovisning. Du behöver vara trygg i dina kunskaper vad gäller olika redovisningsprinciper och ekonomiska processer.

Idag arbetar bolaget i Visma men kommer uppgradera alt. implementera ett nytt ekonomisystem (ERP) för framtiden. Har du erfarenhet av ett systembyte (varit med i den processen) och ett ”större affärssystem” är det klart meriterande. Mycket goda kunskaper i Microsoft Excel och andra Office-program ser vi som en nödvändighet.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Enviro med Jerrie AB. För mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Dahlberg på 0763-170 741, martin.dahlberg@jerrie.se. Pga semester vecka 28-31 kommer det finnas begränsade möjligheter till kontakt. Sista ansökningsdag är söndag 18 augusti.
Jerrie AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Scandinavian Enviro Systems bidrar till ökad miljömässig och ekonomisk hållbarhet genom en patenterad teknologi för återvinning av värdefulla råvaror ur kasserade och uttjänta produkter, däribland däck. Nytillverkning av däck som sker med kimrök som återvunnits med hjälp av Enviros teknologi ger upp till 93 procent lägre utsläpp av koldioxid jämfört med om jungfrulig kimrök använts. Enviro har sitt huvudkontor i Göteborg och en anläggning för återvinning av uttjänta däck i Åsensbruk. Den franska däcktillverkaren Michelin är största ägare. Enviro grundades 2001 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.