Hoppa till innehåll
Hedin Mobility Group logotyp

Lönespecialist

Sista ansökningsdag
14 november 2024 (26 dagar kvar)
Publiceringsdatum
14 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du vår nya Lönespecialist?

Hedin Mobility Group erbjuder en dynamisk och utvecklande arbetsplats där du blir en del av ett engagerat team. Här trivs du som gillar variation i vardagen och att arbeta i en föränderlig miljö med stora möjligheter att växa tillsammans med oss. Vi satsar på att ge individer med rätt potential chansen att utvecklas inom koncernen.

Vi söker nu en Lönespecialist för att stärka vårt team. Vår löneavdelning hanterar löner för cirka 3 500 anställda inom 30 bolag i Sverige, med totalt 6 olika kollektivavtal. All lönehantering sker inhouse, och du kommer att ansvara för hela löneprocessen. Löneavdelningen är en del av vårt HR-team och vi utgår från huvudkontoret i Mölndal.

Arbetsuppgifter
Som Lönespecialist har du ett helhetsansvar för löneprocessen och ger daglig support till våra chefer i lönerelaterade frågor. Du hanterar löner för både arbetare och tjänstemän, samt navigerar mellan 6 olika kollektivavtal och flera rörliga delar, såsom provisioner, bonusar och incitament. Du ansvarar även för rapportering till myndigheter, försäkringsbolag, fackförbund och andra interna och externa parter.

Tillsammans med dina sju kollegor på löneavdelningen och teamet på HR säkerställer ni att ni alltid är uppdaterade med de senaste regelverken. Du arbetar efter tydligt definierade processer och ansvarar för lönehanteringen för ett eller flera specifika bolag.

Vi använder lönesystemet Agda PS, där löneavdelningen har systemansvaret. Erfarenhet av att arbeta i Agda PS är meriterande, särskilt om du har god förståelse för systemets uppbyggnad och kan bidra till förbättringar.

Nyckelkompetenser/förmågor:
Vi söker dig som har erfarenhet från en liknande roll och/eller har en eftergymnasial utbildning inom lön eller personal. Du har full koll på alla delar av löneprocessen och är van att hantera personaladministrativa frågor. Kunskap om pensioner, försäkringar, inkomstuppgifter och annan rapportering är en självklarhet, och erfarenhet av att beräkna rörliga löner är en stor fördel!

Du trivs i en expansiv och snabbföränderlig miljö där struktur är nyckeln till framgång. För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel, anpassningsbar och positiv till förändringar. Vi uppskattar nya idéer och lösningar, och för rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter och ansvarsområden att växa inom.
    Varför jobba med oss?

    Hos oss värdesätter vi drivna och engagerade medarbetare, och vi är stolta över att erbjuda många olika karriärvägar. Vår inställning är att individer med rätt potential ska få växa och utvecklas tillsammans med oss.
    Vi tar ansvar för att erbjuda schyssta och rättvisa anställningsvillkor, och alla våra verksamheter omfattas av kollektivavtal. Vi bryr oss om våra medarbetares välmående och satsar på ett långsiktigt och hållbart arbetsliv - något vi ser som en av våra största styrkor.
    Vi erbjuder ett brett sortiment av förmåner så som förskottsemester och ett generöst friskvårdsbidrag för att värna om våra medarbetares hälsa. Läs mer på vår hemsida www.hedinmobilitygroup.com

    Övrigt

    Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Gun Olsson, Lönechef.

    gun.olsson@hedinmobilitygroup.com

    Tjänsten är på heltid, tillsvidare. Start enligt överenskommelse.
    Intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!
    Hedin Mobility Group logotyp
    Sök jobbet
    Ansök senast
    14 november 2024 (26 dagar kvar)
    Ansök nu

    Om arbetsgivaren

    Hedin Mobility Group's story began in 1985, when father and son Ingemar and Anders Hedin acquired a Mercedes-Benz and Nissan dealership in Borås, Western Sweden. Today, almost 40 years later, we have grown into one of Europe's top mobility providers with operations in 14 countries and over 13,000 employees.

    We offer a wide range of businesses, products, and services, from vehicle import and distribution to smart vehicle ownership or rental solutions. Our ambition is to continue growing and strengthen our position by creating sustainable value for our employees, partners, and the communities in which we operate.