Hoppa till innehåll
Trekbike logotyp

Nordic Financial Controller till Trek, Göteborg

Sista ansökningsdag
30 november 2024 (58 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Som Nordic Financial Controller på Trek Nordics huvudkontor ingår du ett engagerat team vars gemensamma, brinnande mål är att förändra världen genom att få människor att börja cykla! Här har du en viktig funktion i en högpresterande kultur och du är högst delaktigt i att driva den fortsatta framgången för varumärket Trek i Norden.

Vi stärker nu upp vår ledningsgrupp i Norden med en affärsdriven Nordic Financial Controller som skall bistå med sin kompetens för att öka Trek Nordics andel av cyklar inom Norden.

Om rollen

Som Nordic Financial Controller har du ett nära samarbete med Nordic Country Manager och ledningsgruppen för Trek Nordic. Du ansvarar för löpande analyser och uppföljning av verksamheten. Du har det yttersta ansvaret för redovisning och rapportering för Trek Nordic med säljbolag i Sverige, Finland, Norge och Danmark samt säkerställer att korrekta månads-, kvartals- och årsbokslut upprättas och rapporteras till Treks ledning i Europa och våra ägare i USA. I din roll arbetar du proaktivt med att utveckla och stödja bolagets ledning genom analyser och uppföljningar samt tar fram förslag till förändringar, förbättringar och övriga åtgärder som utvecklar företaget. Du kommer även att driva olika projekt, både enskilt och tillsammans med andra i organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för den legala redovisningen i våra nordiska bolag
  • Budget, prognos, analys och rapportering
  • Uppföljning och forecast av försäljning och kostnader tillsammans med respektive avdelningschef och Country Manager
  • Kommunicera avvikelser i försäljning och kostnader och komma med förbättringsförslag
  • Strategiskt ledningsgruppsarbetet för Norden
  • Personalansvar för den nordiska ekonomiavdelningen
  • Driva förbättrings- och effektiviseringsprojekt för ekonomifunktionen
  • Övergripande HR ansvar
  • Resor ingår i tjänsten
Det här erbjuds du hos oss

Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete där du kommer att arbeta mot tydligt uppsatta mål. Tycker du dessutom om att arbeta i en proaktiv roll med varierande arbete i en internationell miljö med många kontaktytor internationellt är detta ett jobb för dig. Det är därför viktigt att du kan arbeta självständigt och i grupp. I rollen är det också viktigt att du som person är intresserad och vill lära dig om cykelbranschen. Du vill sätta dig in i våra återförsäljares utmaningar och möjligheter och besöka deras butiker för att genom din erfarenhet bidra med kunskaper och förbättringsidéer.

Du ingår i bolagets ledningsgrupp och ska tillsammans med ledningsgruppen utveckla Trek Nordics efter uppsatta mål. I rollen ingår även ett övergripande HR ansvar, vilket innebär stöd till ledande funktioner och är resurs för övriga anställda samt kontaktyta för den Europeiska HR-organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en engagerad, affärsinriktad, och proaktiv controller som ser både helheten och detaljer samt har förmågan att växla mellan operativt och strategiskt arbete. Du har flerårig erfarenhet som controller, gärna i en ledande position; och har du dessutom ett stort intresse för projekt- och försäljningscontrolling är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av redovisning/controlling inom retailbranschen, men det viktigaste är att du har rätt inställning och attityd samt motiveras av utveckling och har viljan att stödja bolagets ledning och våra kunder. För att lyckas i rollen är du en person som arbetar proaktivt, är pålitlig, har ett engagemang för affären, uppskattar samarbeten och har ett analytiskt sinne.

Du har relevant utbildning inom ekonomi och är en van användare av Excel samt har mycket goda kunskaper i prognosverktyg och hanterar olika affärssystem. För rollen krävs det att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Om du har arbetat med redovisning och controlling för övriga nordiska länder är det mycket meriterande. Tjänsten förutsätter att du har B- körkort. Du behöver inte vara en cykelentusiast, men på Trek gillar vi att röra på oss och vara aktiva så med ett aktivt intresse blir du snabbt en i gänget.

Om Trekbike

Trek Bicycles grundades i Waterloo, Wisconsin 1976. Idag finns Trek i hela världen och säljer produkter som uppfyller de allra högsta standarder och innovation. Alla anställda på Trek har ett gemensamt mål - Att förändra världen genom att få fler att börja cykla! Den nordiska regionen sköts från vårt huvudkontor i Göteborg, men vi har anställda i hela regionen som arbetar nära våra marknader och våra återförsäljare. Läs mer om oss och våra produkter på www.trekbikes.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Trek med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso, tel 0765-112910. Intervjuer och urval sker löpande.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. Vi gör även en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Trekbike logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 november 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren