Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundskollärare åk 6-9 i Tyska till Bäckagårdsskolan

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är lärare för årskurs 6-9 med behörighet i tyska till Bäckagårdsskolan!

Inför läsåret 24/25 har vi på Bäckagårdsskolan behov av en grundskollärare med ämnesbehörighet i tyska för åk 6-9 (55%). I samarbete med övriga pedagoger kommer du att planera, genomföra och följa upp undervisningen utifrån läroplanen. Ert fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en utvecklande, trygg och tillitsfull miljö. Undervisningen bygger på aktuell forskning och anpassas till varje elevs förutsättningar. Vidare arbetar du också löpande med utvecklingsarbetet på skolan. Du deltar med engagemang i skolans utvecklingsarbete där du tillsammans med övrig skolpersonal aktivt jobbar för att upprätta och bibehålla en god lär- och arbetsmiljö för elever och medarbetare på vår skola.

 

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad grundskollärare med ämnesbehörighet i tyska för årskurs 6-9. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som grundskollärare ser vi det som meriterande. Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en god lärandemiljö åt eleverna. Utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet är du med och utvecklar verksamheteten. Samtidigt har du en god vana av, och arbetar därför effektivt och med god kännedom med relevanta, digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

För att passa som grundskollärare hos oss tror vi att du är kreativ, strukturerad, kommunikativ och en tydlig ledare med ett relationellt perspektiv. Vi tror också att du kan inspirera andra och är trygg, både i dig själv och i rollen som lärare. Du har en god samarbetsförmåga och en tro på dina elever och kollegor.   

Välkommen med din ansökan!  

Om arbetsplatsen

Bäckagårdsskolan är en F-9 skola, inklusive anpassad grundskola med ca 575 elever och ca 90 medarbetare. Skolan ligger i östra Malmö intill grönområdena Gyllins trädgård och Husie mosse. Den omgivande naturen och skolans lokaler erbjuder en kreativ och hälsosam inlärningsmiljö. Bäckagårdsskolan arbetar med helhetstänk gällande elevens fysiska, psykiska och sociala hälsa samt för att eleven ska känna och förstå sitt sammanhang. Arbetet görs utifrån skolans hälsofrämjande plan, vilken genomsyrar allt vi gör. Den hälsofrämjande planen inkluderar inte bara elevernas hälsa, utan även medarbetarnas. Vi har god gemenskap på skolan och har en stark tro på medledarskap och delaktighet där alla är med och bidrar till utveckling. Under läsåret ligger vårt fokus på språk- & kunskapsutvecklande arbetssätt samt ett åtagande för elevhälsan som handlar om närvarokultur.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 55%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-12 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 augusti 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren