Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Kurator till Österportsskolan

Publiceringsdatum
24 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Med din kompetens bidrar du till att lämpliga insatser för elever i behov av stöd ur ett socialt och psykosocialt perspektiv beaktas och erbjuds. Du ska identifiera och skapa möjligheter till förändring och utveckling på elev-, grupp- och organisationsnivå, för elevers hälsa, lärande, utveckling samt arbetsmiljö. Arbetet består i att ge elever stöd och hjälp i olika frågor men också arbeta med frågor av mer övergripande karaktär och bidra till skolans utveckling i bl.a. likabehandlingsarbetet och skolnärvaro. Som skolkurator är du en viktig del i elevhälsoteamet på skolan från förskoleklass till årskurs 6.

Elevhälsoteamet ska stödja elevens utveckling mot utbildningens mål. Du kommer att arbeta med elever utifrån deras behov, både enskilt och i grupp samt med förebyggande socialt arbete. Viktiga arbetsuppgifter är rådgivande samtal med vårdnadshavare, konsultativt stöd i psykosociala och sociala frågor till skolans personal samt genomförande av skolsociala utredningar på uppdrag av rektor. Du ska ha god kontakt med andra myndigheter/verksamheter gällande elevers hälsa och sociala situation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen med minst två års erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, både individuellt och i grupp. Det är meriterande om du tidigare arbetat som skolkurator. God kännedom om socialtjänstlagen och barnkonventionen krävs. Meriterande är om du har kunskaper om andra förvaltningar såsom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och har erfarenhet att arbeta med problematisk skolfrånvaro. Du har ett genuint intresse för barn och ungdomar samt lätt för att skapa och upprätthålla förtroende fulla och goda relationer. I din roll som kurator är du initiativtagande, flexibel, självgående och lösningsfokuserad. Du har en stor förmåga att hantera stressiga och föränderliga situationer.

Arbetet kan i perioder vara intensivt vilket ställer krav på stresstålighet. Goda kunskaper i svenska både gällande tal och skrift är ett krav. Arbetet kräver ofta självständighet och förmåga att fatta egna beslut. Du ska kunna ta egna initiativ för eleverna och verksamhetens bästa. Du bidrar med en positiv syn på elevarbetet. Din flexibilitet och stresstålighet ska vara hög, liksom din förmåga att identifiera både gruppers och individers behov. Din förmåga att samarbete med andra yrkesgrupper och myndigheter är god. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som skolkurator.

Om arbetsplatsen

Österportskolan är en skola mitt i centrum av Malmö med närhet både till kultur och parker. Vår skola är en F-6 verksamhet och hos oss går det ca 570 elever. På Österportskolan är vår tro att vi blir bättre när vi arbetar tillsammans och där våra beslut alltid grundar sig utifrån elevernas bästa. Vårt arbete strävar mot att alla kan, vill och vågar. Vår organisation bygger på ett distribuerat ledarskap som bidrar till stort utrymme för varje medarbetare att vara delaktig och tidigt skapa sig eget ägarskap över sin arbetssituation. Tillsammans skapar vi den bästa av skolor – så väl för våra elever som för våra medarbetare! Hos oss erbjuds du: • Ett gott arbetsklimat och ett trevligt kollegium med många behöriga och legitimerade lärare, grundlärare i fritidshem samt utbildade förskollärare.

• En kommunikativ, kvalitativ och transparent skolledning som leder skolan tydligt och målinriktat utifrån Malmö stads vision ”Varje elevs bästa skola”.

• Interna fortbildningsinsatser med fokus utifrån skolans åtaganden.

• En anrik skola med många härliga och lustfyllda traditioner. Grundskoleförvaltningen

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 juli 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren