Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundskollärare åk 7-9 i Engelska till Oxievångsskolan

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker en Lärare i Engelska i årskurs 7-9 till vårt team. Du ska ha ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga samt en positiv elevsyn. Vi ser gärna att du är legitimerad grundskollärare och behörig lärare i ämnet Engelska. I tjänsten ingår det även mentorskap. På Oxievångsskolan arbetar vi med hållbar utveckling och vi har bl.a en egen biodling som är en del i skolans arbete mot just detta. De flesta av våra lärare har egna ämnesklassrum vilket ger möjlighet att inreda klassrum som inger lust att lära. Hos oss får du även flera ämneskollegor och tillsammans bildar ni ett team och eftersom vi på skolan satsar mycket på ämnesutveckling så får ni mycket tid tillsammans för att planera undervisningen så det blir så bra som möjligt för våra elever. Vi tror på ett relationsbaserat och tydligt ledarskap gentemot eleverna som man undervisar.

I uppdraget ingår att planera, genomföra och utvärdera undervisningen utifrån skolans styrdokument och elevernas behov och intressen. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och att vara lösningsorienterad. Du samarbetar med övrig personal för att skapa en god och tillgänglig lärmiljö för alla elever. Vi tror mycket på samarbete och att arbeta kollaborativt där vi lär och utvecklas tillsammans för verksamhetens bästa. Oxievångsskolan satsar mycket på att lärare ska kunna utveckla sin undervisning kollegialt och därför har skolan organiserat sig så att man som ämneslärare samverkar mycket med sina ämneskollegor.

Kvalifikationer

Du som söker får gärna vara legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot årskurs 7-9 i Engelska. Det kan vara en fördel med att du har lärarlegitimation även i ett annat ämne. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare ser vi även detta som meriterande. På Oxievångsskolan är vi långt fram i digitaliseringen och det är bra om du är trygg i det.

Det är av vikt att du har ett formativt förhållningssätt och bygger ditt arbete på relationsskapande. Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag. Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg.

Välkommen med din ansökan!  

Om arbetsplatsen

Oxievångsskolan är en F-9 skola placerad i Oxie. Till oss tar du dig enkelt med både tåg, buss och bil. Åker du med tåg är vår fina skola inte längre bort än en fem minuters-promenad från tågstationen. Skolans utemiljö är vacker med både skogspartier och öppna gröna ytor som vi använder flitigt i undervisningen. Vi har dessutom nära till flera rekreationsområden som vi också använder. Skolan består av två skolbyggnader placerade med en kort promenad emellan. På Oxievångsskolan sätter vi varje elev i fokus och bygger vårt ledarskap på goda relationer. Vi stöttar varandra och kompletterar varandras kompetenser. Kollegiet på skolan är ett drivet kollegium som driver skolans utveckling framåt tillsammans med skolans ledningsgrupp.

Vår skola har musikprofil. Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar Grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av Grundskoleförvaltningens positiva utveckling! I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08 eller snarast efter det

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren