Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Förstelärare åk 1-3 till Värner Rydénskolan

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad och erfaren förstelärare med bred ämnesbehörighet för årskurs 1-3 som är redo att ta på sig en spännande utmaning. Som förstelärare kommer du att leda och driva utvecklingsarbete på skolan i enlighet med vår riktning och åtagandeplan på uppdrag av skolledningen. Genom att dela med dig av olika klassrumspraktiker som sätter elevens behov i centrum kommer du att vara en förebild för kollegorna och bidra till en positiv inverkan på elevernas lärande.  

Utöver detta kommer du att få möjlighet att handleda både kollegor och studenter och dela med dig av din kunskap för att stödja deras professionella utveckling. Du kommer att vara en del av ett arbetslag, vara mentor och samarbeta med andra förstelärare inom skolan för att bidra till kollegialt och kollektivt lärande.  

Du blir en viktig del av skolans utvecklingsgrupp, där du tillsammans med andra förstelärare får möjlighet att vara med och forma vår skolas gemensamma arbetssätt. Vi värdesätter också samarbetet inom arbetslaget och delat mentorskap kan förekomma för att skapa en trygg och stödjande arbetsmiljö.  

Om du vill vara med på vår resa och utveckla elevers lärande samt är redo att ta på dig en roll där du får vara med och påverka skolans utveckling, ser vi fram emot att ta del av din ansökan. 

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad grundskollärare med bred behörighet att undervisa matematik, svenska, engelska och So/No. i åk. 1–3. Meriterande med behörighet och erfarenhet av att undervisa i Förskoleklass. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda andra lärare, liksom erfarenhet av att driva utvecklingsprocesser utifrån systematiskt kvalitetsarbete. Meriterande om du har kunskap och erfarenhet av både språkutvecklande ämnesundervisning och att undervisa i TRR.

Minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning som behörig lärare inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet krävs. Om du har genomgått processledarutbildning är det meriterande.

Vi söker en engagerad och kompetent lärare som har en särskilt god förmåga att förbättra elevers studieresultat. Du kommer att vara ansvarig för att anpassa undervisningen utifrån gruppens och enskilda elevers behov. Det förväntas att du aktivt utvecklar undervisningen med stöd i forskning och vetenskaplig grund. Det är meriterande om du har kompetens inom språkutvecklande ämnesundervisning och att du har en vilja att lära dig tillsammans med eleverna, bidra till delaktighet och gemensamt lärande.

Du som söker behöver ha lätt att bygga öppna och tillitsfulla relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare genom att du behandlar alla rättvist och med respekt. Du har en god förmåga att skapa struktur i din egen undervisning samt i det kollegiala lärandet.

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Värner Rydénskolan är en tvåparallellig F-9 skola med ca 400 elever. Vi är en resursstark skola med egna särskilda undervisningsgrupper, 10 förstelärare, driven personal och utöver det en kompetent och stark elevhälsa. Vårt fritidshem har tre avdelningar med ca 150 elever. Vi ingår i Skolverkets satsning Samverkan för Bästa Skola, där vi bl.a. arbetar med att utveckla vårt språk- och kunskapsutvecklande förhållningssätt. Hos oss finner du elever med stor lust till lärande och nyfikenhet på livet och engagerade kollegor som med varmt hjärta brinner för att skapa varje elevs bästa skola. 

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren