Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

IT-specialist identitet och åtkomst, IAM

Publiceringsdatum
29 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Framtidens stad börjar med dig!

Anslut dig till vår växande satsning på digitalisering och bidra till att forma morgondagens stad. Malmö stads IT- och Digitaliseringsavdelning utvecklar IT-lösningar, ansvarar för drift, förvaltar samt ger support till stadens verksamheter. Nu söker vi en ny kollega till teamet inom identitet- och åtkomstlösningar!
Som IT-specialist IAM kommer du att vara en del av ett team som arbetar för att tillgodose stadens ökade behov av säker åtkomst samt effektiva digitala arbetssätt. Tillsammans med teamet är du med och bidrar till att göra vårt digitala Malmö smartare, bättre och säkrare.
Motiveras du av att vara med och skapa en bättre vardag för de som verkar och bor i Malmö stad? Gillar du samtidigt att vara i en innovativ verksamhet med många samarbetsytor? Då är Malmö stad och ITD arbetsplatsen för dig!

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en IT-specialist med god teknisk kunskap inom området Identity and Access Management. Du är väl förtrogen med de lösningar, säkerhetsstandarder och protokoll som finns och har en god allmän kunskap om autentiserings- och auktoriseringstekniker, åtkomsthantering samt systemintegrationer.
I rollen ingår du i ett team med specialister inom identitet och åtkomst och tillsammans hanterar ni Malmö stads säkerhets- och identitetslösningar. Primärt kommer du att arbeta i en hybridmiljö med EntraID och Azure AD-connect.

Du kommer också att bidra till att driva utvecklingsprocesser inom området tillsammans med kollegorna i teamet samt andra samarbetspartners i staden och med externa leverantörer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med god erfarenhet inom IAM-området. Du har arbetat med AD i hybridmiljö med Azure AD-Connect och har en god kunskap i programmeringsspråket Powershell.
Du har god erfarenhet av Group Policy-hantering, Tiering samt Privileged Access Workstations (PAW).

Du är trygg i din erfarenhet av PKI, samt gärna av Keyfactor EJBCA.
Du har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.
Utbildningsmässigt har du som lägst en gymnasieutbildning inom IT/teknik.

Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta med:
• Azure EntraID
• SAML2 samt OIDC-federationer
• Microsoft Deployment Toolkit (MDT)
• NetIQ SSPR
• Nexus Group SmartID Digital Access
• NetIQ IDM (Microfocus)

För att trivas i rollen så behöver du ha god förmåga att arbeta i tvärfunktionella team och utveckla goda samarbeten med kollegor och andra samarbetspartners. Du tar stort ansvar för dina uppgifter och driver ditt uppdrag på ett strukturerat sätt och bidrar därmed till att utveckla effektivare arbetssätt i gruppen.
Du drivs av att hålla dig uppdaterad på teknikutvecklingen inom området och ser omvärldsbevakning som en naturlig del av dina arbetsuppgifter.

Om du vill vara med att bidra till effektiv och säker digitalisering som gagnar hela staden, är du varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar vi med allt från teknik till människor och beteende för att utveckla och leverera digitala
lösningar. Vi samarbetar med förvaltningar i Malmö stad, och utgår från Malmöbornas och medarbetares behov. Tillsammans är vi cirka
130 kollegor som erbjuder smarta och funktionella lösningar inom IT och digitalisering.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren