Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Förvaltningsjurist med inriktning informationssäkerhet och dataskydd

Sista ansökningsdag
10 september 2024 (11 dagar kvar)
Publiceringsdatum
27 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen söker en förvaltningsjurist med inriktning informationssäkerhet och dataskydd som ska säkerställa rättssäkra processer och bidra till att upprätthålla hög kompetens inom offentlig lagstiftning. Uppdraget omfattar företrädesvis att driva, kvalitetssäkra och vidareutveckla förvaltningens informations- och dataskyddsarbete. Som förvaltningens dataskydds- och informationssäkerhetssamordnare innebär rollen att representera förvaltningen i olika forum och aktivt delta i stadens nätverk inom detta område.

Centrala delar i uppdraget:

  • säkerställa att förvaltningens dataskydds-och informationssäkerhetsarbete sker i linje med stadsövergripande anvisningar och processer
  • informera, utbilda och vara rådgivande i juridiska frågor kopplat till informationssäkerhet och dataskydd
  • bereda ärenden såsom utredningar, beslutsunderlag, yttrande och remissvar till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden
  • genomföra rättsutredningar och bidra i juridiska processer.
Kvalifikationer

Krav: 

  • juristexamen (270 hp) 
  • tidigare erfarenhet av arbete som jurist inom offentlig myndighet eller statligt verk
  • flerårig erfarenhet av arbete med dataskydd och informationssäkerhet
  • mycket god svenska i tal och skrift. 

Meriterande: 

  • kompetens inom några av följande områden: skoljuridik, förvaltningslag, kommunallag, offentlighet- och sekretesslag, lag om offentlig upphandling
  • upphandling och upphandlingsprocesser, avtal och avtalsuppföljning 
  • arbete utifrån ISO 27000-serien
  • god förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift.

Vi söker en strukturerad och lösningsorienterad person med stark handlingskraft och förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Du har lätt för att se helheter och förstå samband, samtidigt som du är noga med att beakta olika perspektiv. Vidare har du en mycket god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett enkelt och tydligt sätt.

Om arbetsplatsen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 september 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren