Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Student inom samhällsvetenskap

Sista ansökningsdag
13 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker en studentmedarbetare till Grundskoleförvaltningens kvalitets- och utredningsenhet under hösten 2024. Som studentmedarbetare ska du, inom ramen för ett kommunfullmäktigeuppdrag och i samarbete med andra medarbetare, genomföra en kartläggning av samverkansmodeller med koppling till kultur och fritid inom Grundskoleförvaltningen. Kartläggningen kan genomföras med hjälp av intervjuer med relevanta funktioner inom Grundskoleförvaltningen och andra förvaltningar inom Malmö stad. Uppdraget innefattar också en omvärldsbevakning av samverkansmodeller som syftar till att fler barn i grundskoleålder ska ha ett aktivt fritidsliv, för att identifiera framgångsfaktorer och utmaningar. Resultatet av kartläggningen ska presenteras i en rapport där även förslag på inriktning för insatser och uppföljning inkluderas. Rapporten är tänkt att användas som ett underlag för fortsatt samarbete mellan Grundskoleförvaltningen, fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och civilsamhället.

Som studentmedarbetare i Malmö stad får du möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Vi erbjuder dig relevant och kvalificerad arbetslivserfarenhet, värdefulla kontakter samt lön. Arbetstiden kan motsvara ungefär 10–15 timmar i veckan. Du blir en del av en enhet med god stämning och där medarbetarna samarbetar prestigelöst. Ta chansen att få vara med och arbeta för varje elevs bästa skola tillsammans med oss!

Kvalifikationer

Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö universitet, Lunds universitet eller SLU Alnarp. Du ska ha läst minst 60 högskolepoäng och fortfarande studera under hela uppdragsperioden. Vi söker dig som studerar med samhällsvetenskaplig inriktning eller annan utbildning som bedöms likvärdig.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag krävs det att din svenska är mycket god i både tal och skrift. Eftersom uppdraget löper under en begränsad period krävs att du snabbt kan sätta dig in i dina uppgifter. Det är önskvärt att du har läst kurser i kvalitativa metoder och intervjuteknik samt om du har erfarenhet av att sammanställa stora mängder information. Det är meriterande om du har kunskap om offentlig förvaltning och erfarenhet av att självständigt genomföra kartläggningar och skriva rapporter.

Som person är du nyfiken, analytisk och samhällsintresserad. För uppdraget behöver du trivas med att arbeta både självständigt och i samverkan med olika intressenter på ett sakligt, förtroendegivande och pedagogiskt vis. För att trivas och lyckas i rollen är det även viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt.

Om arbetsplatsen

Avdelningen kvalitet- och myndighet utgör en av fyra övergripande stödfunktioner på grundskoleförvaltningen. Avdelningens uppdrag är att skapa förutsättningar för likvärdighet, rättssäkerhet och god måluppfyllelse för eleverna genom att ge kvalificerat stöd och råd till skolorna, förvaltningsledningen och grundskolenämnden. Genom att ta fram underlag för beslutsfattande och analys samt identifiera utvecklingsmöjligheter bistår avdelningen kvalitet och myndighet huvudmannen med att uppnå såväl nationella som kommunala mål. Syftet med vårt gemensamma arbete är att i alla delar bidra till att skapa varje elevs bästa skola. Avdelningen består av tre enheter; kommunikationsenhet, kvalitets- och utredningsenhet samt skolplaceringsenhet. Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36 000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad 
Omfattning: Timavlönad. Uppdraget omfattar ca 10–15 timmar/vecka.
Arbetstid: Som studentmedarbetare arbetar du ca 10–15 timmar i veckan dagtid. Arbetstiden är till stor del flexibel. Du kommer överens med din handledare om arbetstider som går att kombinera med dina studier. 
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-10-01
Anställningens slutdatum: 2024-12-31

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren